Ask Riot: Bude možné banovat více šampionů?
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Ask Riot: Bude možné banovat více šampionů?

Ask Riot: Bude možné banovat více šampionů?

Lukáš Novák

Lukáš Novák

26. 2. 2021 17:00

Dozvíme se také třeba jak chutná léčivý elixír.

Reklama

V dnešním článku se podíváme jak reagoval Riot na vybrané otázky komunity. Tentokrát se vývojáři zaměřili na situaci na dolní lince, počet banů a dotaz ohledně léčivých elixírů.

Můžete prosím přidat více banů na šampiony pro jednotlivé hráče?

Bany jsou obzvláště efektivním způsobem, jak se může hráč vyhnout protivníkovi, který je podle něj příliš silný. Hráči se často ptají, zda bychom mohli počet banů zvýšit. Když se zamyslíme nad tím, co by se stalo, kdybychom zvýšili počet banů z 10 na 20, myslíme, že by to způsobilo více škody než užitku.

Pozitiva:

  • Větší kontrola nad nepříjemnými nebo příliš silnými protivníky.
  • Rozšíření strategických možností – větší počet banů by přidal nové možnosti do fáze výběru šampionů.

Negativa:

  • Zvýšení složitosti a doby trvání fáze výběru šampionů. Tato část hry je již dostatečně dlouhá, myslíme si, že je lepší, když se hráči dostanou do Vyvolávačova Žlebu co nejrychleji.
  • Nižší šance hrát šampiona, kterého chcete. Tento efekt by nejvíce pocítili nováčci, kteří mají zkušeností s malým množstvím šampionů, hráči, kteří zkrátka rádi hrají jednoho šampiona, nebo třeba role, které se obecně banují více (assassini).
  • Některé role v týmu by bylo možné téměř kompletně znehodnotit pomocí vyššího počtu banů. Touto cestou bychom se například mohli zbavit téměř všech marksmanů nebo enchanterů.
  • Naposled se počet banů zvyšoval ze 6 na 10. V té době ale byla jiná situace. Tento krok snížil složitost fáze výběru šapionů a dostal hru do příjemné situace, kdy každý hráč má právě jeden ban. V současném stavu není výrazně ohrožena žádná role a hráči mají dostatečnou možnost volby.

Jak můžeme vidět, navrhované změny by v současné době nebyly hře prospěšné, nicméně situace se může v průběhu let změnit.

Ask Riot: Bude možné banovat více šampionů?
Ask Riot: Bude možné banovat více šampionů?

Jak chutná Health Potion? Je vůbec poživatelný? Jak mohou šampioni vypít elixír prakticky okamžitě?

Z pohledu lore víme o elixírech jen velmi málo. Jsem si skoro jistý, že nikde v Runeteře není továrna, která chrlí stovky identických elixírů a rozesílá je po světě. Je vůbec možné, aby například teenager (Ekko) reagoval na vypití elixíru stejně jako nesmrtelný bůh války (Nasus)?

Nemůžeme si vlastně být jisti ani tím, zda šampioni elixír skutečně vypijí. Třeba si ho jenom namažou na zraněné místo, což by ale zabralo ještě více času.

Z textu výše je již asi zřejmé, že se jen vyhýbám odpovědi na otázku. Ve skutečnosti odpověď neznám. Představuji si, že elixír chutná jako sladký ovocný punč.

Samozřejmě si můžeme představit, že zkrátka chutná divně, jako klasický lék, ale to není taková zábava.

Ask Riot: Bude možné banovat více šampionů?


Proč se na spodní lince hrají téměř výhradně marksmani?

Tohle je zajímavá otázka. Někteří z šampionů, kteří jsou silní na dolní lince nejsou marksmani (například Swain, Karthus, Veigar, Ziggs, Seraphine...). Otázkou je tedy spíše proč mají hráči pocit, že na dolní linku patří hlavně marksmani.

Z jisté části jde o společenský nátlak. Marksmani kralovali dolní lince celé roky, může být tedy nepříjemné hrát postavu, která sem pocitově nepatří. Dále je nutné, aby oba hráči na duo lince byli schopni spolupracovat a vzájemně rozuměli svým momentálním cílům. Obtížnost této spolupráce při volbě nestandardního šampiona drasticky narůstá.

Tvrzení, že na dolní linku patří pouze marksmani slýcháme velmi často, což vede k dalšímu rozšíření tohoto názoru, který v současné době zastává většina hráčů.

Změny na profesionální scéně rozhodně postupně přetváří tento názor. Například Seraphine byla v poslední době velmi silná na dolní lince. Objevovala se často v profesionálních zápasech, což vedlo ke zvýšení její popularity i mezi běžnými hráči. “Fasting Senna” je důkazem, že i netradiční strategie mohou fungovat. S jistotou můžeme prohlásit, že se zase někdy dočkáme dalších zajímavých strategií, které kompletně změní současnou metu.

Ask Riot: Bude možné banovat více šampionů?

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama