Analýza reworku Evelynn
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Analýza reworku Evelynn

Analýza reworku Evelynn

Little Panda

Little Panda

20. 10. 2017 12:00

Jak si vede Evelynn po reworku? A co od ní ještě můžeme čekat?

Reklama

Rework Evelynn je již na live serverech asi týden, a stejně jako většina mechanicky náročnějších šampionů, kteří jsou ve hře noví či nově reworknutí se ihned umístila na spodku winrate tabulky. Je však nová Evelynn opravdu špatná?  

Pořadí

Šampion

Popularita

Winrate

Banrate

KDA

1. Nunu 1,1% 42,1% 0,1% 2,08
2. Ryze 5,1% 42,1% 0,9% 2
3. Evelynn 11,2% 45,3% 44,2% 2,2
4. Lucian 10,5% 45,8% 1,8% 2,28
5. Olaf 2,4% 46,1% 0,5% 2

Statistiky z ranked her ze všech regionů a divizí za poslední měsíc

Statistika není zcela přesná, jelikož jsou data brána za poslední měsíc (rework Evelynn je ve hře pouze cca týden). Přesto hrají hráči Evelynn mnohonásobně více než-li před reworkem, tudíž se dá tabulka považovat za poměrně přesnou i pro posouzení reworku. Znát je to hlavně na jejím banrate, který poskočil z několika procent až na 44,2% (3. nejvyšší).

Pořadí

Šampion

Popularita

Winrate

Banrate

KDA

1. Ryze 8,3% 41,9% 2% 2,19
11. Kayn 11,5% 45,7% 14,2% 2,12
13. Evelynn 7,8% 46,2% 32,7% 2,5
68. Ornn 8,7% 49,8% 3,6% 2,7
138. Sona 14,4% 54,5% 2,1% 3,17

Statistiky z DIAMOND+ ranked her ze všech regionů za poslední měsíc

Ani statistika z Dia+ ranked her není pro Evelynn příliš pozitivní. Nastává však otázka, je Evelynn natolik náročná na zasazení do nynější mety nebo je její rework prostě špatný? Teoreticky by nová Evelynn měla být oproti staré mnohem lepší - lepší možnosti úniku a větší defenzíva jí dodávají větší bezpečí, které asasínům často chybí. Rework také přinesl mnohem více herních možností pro Evelynn (CC), než jen čekat na správnou chvíli a zmasakrovat "papírového" nepřítele.

Tento trend, kdy jsou noví šampioni ihned po vydání statisticky velmi špatní, se již mnohokrát v minulosti objevil. Vzpomínáte na rework Zaca? Jeho winrate byl extrémně nízký a Riot ho stejně musel po pár týdnech ve hře několikrát nerfovat, poté co se ho hráči naučili pořádně hrát a jeho winrate drasticky rostl. A co například Kayn? Stejný případ. Kayn je však mnohem více komplikovaný šampion (Kayn samotný, jeho role a herní styl). A i přestože má globálně malý winrate, je Kayn ve vyšších divizích velmi často banovaný, To je způsobeno právě jeho náročností.

Analýza reworku Evelynn

Dobrým příkladem je také Ornn. Tento šampion má natolik unikátní herní styl a poměrně velikou nutnost správné komunikace v týmu, že teprve nyní, po dvou měsících působení Ornna na live serverech, hráči zjišťují jak je Ornn OP. Sám Freeze v jednom ze svých nedávných videí přiznal, že ho začne banovat, jelikož Ornnova ultimátka je šílená (a nejen ta).

Podle této statistiky je jasně vidět, že hráči, kteří strávili více času hraním nové Evelynn, mají vyšší winrate s touto šampionkou. Pokud se vám nová Evelynn zalíbila, ale nedaří se vám za ní, zkuste si jí více potrénovat mimo ranked hry a zcela jistě pocítíte zlepšení.

Evelynn však skutečně může být o něco slabší než by měla být. Riot se nyní již připravuje na příchod nového systému run, se kterým také projde úpravou mnoho šampionů.

Je však nejspíše jen otázka času, kdy hráči najdou způsob jak Evelynn implementovat do hry pomocí herních strategií či zajímavého efektivního buildu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama