5 nezapomenutelných momentů minulých MSI
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek 5 nezapomenutelných momentů minulých MSI

5 nezapomenutelných momentů minulých MSI

Reibl

Reibl

27. 4. 2021 16:00

Uplynulé ročníky MSI přinesly řadu nezapomenutelných příběhů.

Reklama

V nadcházejících týdnech nás čeká již šestý Mid Season Invitational. Turnaj, který se již od roku 2015 tradičně koná v polovině sezóny, přivítá vždy po jednom zástupci z každého velkého regionu. Za uplynulých šest let napsalo MSI několik příběhů, za kterými se v následujících řádcích ohlédneme. Toto je 5 nejlepších příběhů z uplynulých MSI turnajů.

Faker nikdy neprohrál s LeBlanc

Vůbec první MSI hostila Florida. V turnaji se sešly opravdu hvězdné týmy v čele s Fnatic, TSM, EDG, AHQ a SKT T1. Černým koněm turnaje byl pak Beşiktaş Esports s českým marksmanem Tomášem “Nardeus” Maršálekem.

Z této šestičlenné skupiny se do playoffs bohužel Nardeus neprobojoval, a stejně tak ani TSM. Přes semifinále pak prošly asijské celky EDG z LPL a SKT T1 z Koreji. Ačkoliv EDG do té doby ztratili pouze jednu mapu, právě proti SKT, nebyli favoritem. Faker se totiž zdál nezastavitelný a prokazovaly to i statistiky. Došlo na rozhodující pátou hrau a Faker při výběru zvolil LeBlanc, šampionku, za kterou nikdy neprohrál. Hvězdný midlaner si připsal 12 výher a žádnou prohru v kompetitivních zápasech za tuto postavu. To se ale mělo změnit.

EDG byli na pick LeBlanc připravení a PawN odpověděl volbou Morgany.  Téměř 40 minut dlouhou finální hru EDG zvládli a překonali tak SKT T1 v sestavě, která později dominovala na Worlds.

Víra a dovolená

Jak moc věříte NA týmům? Pokud sledujete LCS již pár let, zřejmě spoléháte na překvapení v podobě postupu ze skupiny u Cloud9. Zbytek bývá zklamáním. V roce 2016 byla situace obdobná. Půl roku před tímto MSI totiž CLG, TSM, a nakonec i Cloud9 pohořeli. Následující jarní split ovládli triumfálně CLG a celek jel na své první MSI v sestavě bez Doublelifta. Mladík Stixxay se ukázal jako skvělá náhrada, ale ani tak od CLG nikdo moc na MSI nečekal.

Titáni turnaje v podobě SKT T1 a RNG měli být k nezastavení. RNG to potvrzovali od prvního dne a skóre 7:0 už týmu zaručovalo jasný postup. Právě až CLG si připsali první skalp čínského velikána v dnes již ikonické hře.

Díky poctivě vybojovanému druhému místu se CLG vyhnuli RNG i SKT ve čtvrtfinále. Celek z LCS smetl v poměru 3:1 Flash Wolves a probojoval se až do finále. Faker ale chtěl další titul, a tak se CLG museli spokojit s druhým místem.

Mezitím na tomto MSI odehrával i druhý velký příběh. Zde vzniknul dovolenkový meme s G2. Po náročném jarním splitu sestava s Perzkem, Kikisem, Trickem, Emperorem a Hybridem moc netrénovala a užívala si volno. Bohužel podle toho dopadl i celý turnaj. G2 vyhráli pouze dvě hry proti SuperMassive Esports. Evropa kvůli potupnému pátému místo ztratila na dalších Worlds první seed ve prospěch LMS.

David vs Goliáš

Následující obrázek není z vítězného ceremoniálu. Jedná se o nástup týmů před hlavní skupinovou části MSI 2017. Faker už v tu dobu držel trofej a všichni věděli, kdo je jasným favoritem.

5 nezapomenutelných momentů minulých MSI

Abychom měli kontext, v této době hrál za SKT T1 například Huni a Peanut. Botku tvořilo legendární duo Bang a Wolf. SKT si poradili ladně se skupinovou fází a ztratili pouze dvě hry. Semifinále v poměru 3:0 rovněž nepůsobilo vyrovnaně a Faker si šel za dalším titulem. Proti korejskému celku se postavili hráči G2. Největší změnou byla nová botlinka týmu se Zvenem a Mithym. Perkz dokázal ve finále SKT pořádně zatopit, bohužel Goliáš vyhrál v poměru 3:1.

Trojice Perkz Zven a Mithy, která si zahrála spolu na MSI 2017, se opět podívá na tento turnaj. Tentokrát v dresech Cloud9. Support Mithy ovšem vyměnil pozici hráče za post trenéra.

Rok Uziho

Další velmi ikonická fotka, která naprosto dokonale shrnuje MSI roku 2018. Pařížské finále si nejvíce vychutnal legendární marksman Uzi. Jednalo se o první a ve výsledku jediný mezinárodní titul čínského adc.

5 nezapomenutelných momentů minulých MSI

Role Uziho byla velmi důležitá. Jednalo se o tahouna týmu, což bylo znát na výsledném KDA 8,57 v rámci celého turnaje. Zdaleka nejlepší KDA ze všech účastnících se hráčů. Uzi dostával od týmu nejvíce prostoru pro farmení a za minutu dosáhl v průměru na 518 zlaťáků, o 30 více než kdokoliv jiný na turnaji. Jeho průměrné CS za minutu dosáhl na 11,97 – rovněž nejvíce ze všech hráčů na turnaji. Uzi nakonec pomohl vyhrát i poslední duel ve finále svým shotcallingem. Zasloužený titul.

Sen západních fanoušků

Kdo by si nepamatoval prozatím poslední MSI. Čerství šampioni z Worlds Invictus Gaming si to měli rozdat ve finále s SKT T1. Skóre ze základní části hovořilo ve prospěch IG a druzí SKT byli rovněž ve formě. Jenže oba týmy padly v semifinále. Šok? Jak pro koho.

Invictus Gaming si vybrali zdánlivě nejslabšího oponenta, americký celek Team Liquid. Čínský gigant ale zřejmě podcenil přípravu a hráči se špatně vyspali. Na druhé straně členové Teamu Liquid opravdu hráli dobře. Jejich vítězství 3:1 nad IG je přisuzováno nepřipravenosti na straně oponenta, což je pravda. Nutno ale uznat, že TL odehráli opravdu dobrou sérii, zvláště na poměry americké ligy.

Mezitím G2 opět narazili na SKT T1. Tentokrát si ale Perkz nenechal od Fakera sebrat si titul. G2 v sestavě, kterou jsme mohli znát do loňského roku, měli v rukávu mnoho taktik včetně Pyka na topu, mágů na botu a všeho mezi. Série skončila v poměru 3:2 pro G2 a překvapení bylo na světě. EU vs NA ve finále velkého mezinárodního turnaje.

5 nezapomenutelných momentů minulých MSI

Pohádka západních fanoušků měla rychlý konec. G2 přejeli Team Liquid ve finále rychle 3:0. Jediným členem vítězné pětice je Perkz, který bude za pár dní obhajovat MSI titul. V roce 2020 se totiž Mid Season Invitational kvůli pandemii nekonal.

MSI 2021 začíná 6. května a turnaj jistě přinese další nezapomenutelné momenty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama