22. ročník Pragoconu / PragoFFestu
i Zdroj: Tryhard.cz
Partnerský obsah Článek 22. ročník Pragoconu / PragoFFestu

22. ročník Pragoconu / PragoFFestu

Giry

Giry

30. 1. 2018 07:00

Už dvaadvacátý ročník velké pražské události pro fanoušky her všeho druhu, sci-fi, fantasy a hororu.

Reklama

9. PragoFFest (navazující na 13 Pragoconů) se koná 1.-6.2. v Modré škole, Kupeckého 576, Praha Háje. Na konečné metra C Háje.

Programové linie

Fanoušci sci-fi pro návštěvníky připravili program věnující se Star Wars a Star Treku, nejen Doctoru Who a Sherlockovi v Britconu, mnoha dalším SF seriálům v SeriesConu.

Fanoušci fantasy se mohou těšit na pořady zabývající se fenomény jako Hra o trůny, Harry Potter a Pán prstenů, ale i dalšími fantasy a historickými tématy.

Nightcon potěší příznivce hororu a paranormálna - upírů, zombie, vlkodlaků i duchů.

22. ročník Pragoconu / PragoFFestu

Fanoušci Asie a japonské mangy a anime se zabaví v programu Asia Stuff. Dalším kresleným příběhům se věnují v ComicsConu a PoníConu (My Little Pony).

Program Knihovna je připraven ve spolupráci s Městskou knihovnou v Praze a věnuje se literární fantastice z pohledu spisovatelů, redaktorů i fanoušků. FutureCon se věnuje vědě, technice a lidstvu.

Manifest fantastiky se zaměřuje na fanouškovství a speciální témata, která jinam nezapadají.

Herny a herní program

Herní část PragoFFestu dosahuje 700 m2. Účastníci si zahrají pestrý výběr her - od videoher přes hudební, taneční, deskové, karetní, miniatur až po hry na hrdiny. SkillZone, LYNX a ASUS počítačové herny, MSI notebooková herna a konzole Nintendo Switch a 3DS ve stánku Conquestu, herna 20 FF konzolí, Muzeum videoher, simulátor Star Trek můstku Artemis a navrch 40 stolů s deskovkami včetně japonských „šachů“ shogi… Skvělá možnost si pořádně zahrát.

Videohrám je také zaslíbená přednášková a besední GameLine a hrám válečných miniatur zase WarGameCon.

22. ročník Pragoconu / PragoFFestu

Speciální program

Vyzkoušet lze dabing ve studiu Fénix ProDabing. O fyzice, matematice a virtuální realitě se zábavně poučíte ve stánku Matematicko-Fyzikální Fakulty UK. Šermířský workshop nabídne možnost protáhnout si tělo. U stánku kostýmových organizací si lze prohlédnou Star Wars kostýmy. Městská knihovna nabídne Knihovnu v krabici, možnost zápůjčky sci-fi a fantasy knih přímo na festivalu.

Vstupné

Pro ty z vás, kdo nepropadli už teď nadšení a nekoupí si vstupenku na celý PragoFFest za 1350 Kč za 6 dní programu, je možnost si vyzkoušet účast i jen na půl dne, v libovolném čase, za 200 Kč v pátek a v neděli, 250 Kč v sobotu a 150 Kč v pondělí a v úterý.


Redakce Tryhardu zaměřena na cosplay

Pokud na PragoFFest dorazíte o víkendu v cosplayi, nejspíše se objevíte na našem webu. Část naší redakce se na akci vydá a bude sbírat podklady pro článek hodnotící cosplayery ze všech možných her, seriálů, filmů a dalších odvětví popkultury. Pokud nás uvidíte, neostýchejte se přihlásit o naši pozornost - rádi si vás ve vašem cosplayi vyfotíme a zeptáme na pár otázek. Poznáte nás podle našich triček.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama