Po rozřazovacích zápasech rovnou do diamantu? Od nového splitu to bude možné
i Zdroj: Riot Games
Novinky League of Legends Článek Po rozřazovacích zápasech rovnou do diamantu? Od nového splitu to bude možné

Po rozřazovacích zápasech rovnou do diamantu? Od nového splitu to bude možné

Giry

Giry

8. 5. 2024 11:25

První split letošní ranked sezóny skončí příští týden, v tom druhém se objeví mnoho novinek. Riot nyní představil ty, které se týkají MMR a matchmakingu.

Reklama

První velkou změnu pocítíme všichni. Riot totiž po startu letošního druhého splitu znovu povolí okamžité padání mezi jednotlivými divizemi (tedy například ze Silver III do Silver IV). Už se nezastavíte na 0 LP své divize. Jakmile sestoupíte do nižší divize, vše bude záležet na počtu ztracených LP (Pokud jste v Silveru III s 10 LP a ztratíte 25 LP, ocitnete se v Silveru IV s 85 LP).

To by mělo vyřešit problém, kdy hráči zaseknutí ve své divizi získávali méně LP za výhru než ztráceli za prohru. Riot dokonce zveřejnil graf s podílem hráčů v jednotlivých divizích, kteří se dostali do mnohem vyšších míst, než měli.

Po rozřazovacích zápasech rovnou do diamantu? Od nového splitu to bude možné
i Zdroj: Riot Games

Padání mezi jednotlivými tiery však bude vypadat trochu jinak. Po prohře v Silveru IV s 1 LP se zastavíte na 0 LP. Jestliže ovšem spadnete ještě níž, systém nově určí podle vašeho MMR, jestli vám v Bronze I přiřadí 25, 50 nebo 75 LP.

Další změna se týká těch lepších hráčů mezi námi. Rozřazovací zápasy na začátku splitu vás totiž nově mohou poslat až do divize Diamant III. Dosud bylo možné získat po rozřazovacích zápasech maximálně Emerald I.

Závěrečná úprava ranked her pro duhý split je mířena na ty nejlepší z nejlepších. Hráči v Master tieru totiž budou moct znovu hrát DuoQ. Pro Grandmaster a Challenger je však duo stále zakázané.

Druhý split letošního roku začíná 15.5. v poledne. První split končí o den dříve vteřinu před půlnocí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama