Fnatic úvod MSI zvládli, na Humanoida čeká v play-off těžký soupeř
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
eSport League of Legends Článek Fnatic úvod MSI zvládli, na Humanoida čeká v play-off těžký soupeř

Fnatic úvod MSI zvládli, na Humanoida čeká v play-off těžký soupeř

Reibl

Reibl

5. 5. 2024 13:31

Play-in část MSI přinesla jedno větší překvapení. Americký celek FlyQuest nezvládl odvetu proti PSG Talon. Humanoid s Fnatic postupuje a zná již play-off oponenta.

Reklama
Reklama

Poslední den play-in fáze byl ve znamení sérií o postup. Čtyři celky měly šanci na účast v play-offs MSI, kde najdeme světovou smetánku včetně korejských Gen.G nebo čínských BLG. Úvodní nedělní duel mezi FlyQuest a PSG Talon nabral rychle na obrátkách, když se PSG po vzoru prvního setkání ujali vedení. V této odvetě se ovšem neopakoval scénář z prvního dne, kdy americký celek zvládl sérii otočit. PSG měli druhou hru plně pod kontrolou. FlyQuest tak jedou už v play-in části domů a Severní Amerika je jediným hlavním regionem, který nedokázal protlačit oba týmy do play-off části.

Fnatic se v odvetě svého prvního zápasu nadřeli. Proti GAM Esports v první hře sice dominoval Noah se svojí lethality Kalistou, v druhé hře ale evropskému celku dělala potíže obvyklá kompozice GAM postavená okolo Leviho Nocturna. Druhý zápas se tak natáhl na 43 minut a týmy se střídaly o výhodu na Summoner's Riftu. Koncovku i navzdory ocean soul GAM lépe zvládli Fnatic a postoupují tak do play-off.

Evropa si vylosovala korejské týmy

V play-off MSI všechny celky nastupují opět v horní části pavouka. Bez ohledu na výsledky play-in části si tedy každý tým může dovolit jednou zaváhat. Los play-off měl několik pravidel, aby se neopakoval loňský scénář, kdy jsme se dočkali řady odvet regionálních finále. Jak tedy rozlosování dopadlo?

Hned v prvním kole evropské týmy nastoupí proti korejským titánům. Jak již to bývá zvykem, Caps s G2 vyzve Fakera s T1. Na Humanoidovo Fnatic čekají Gen.G. Oba zápasy budou pro LEC týmy nesmírně těžké. Team Liquid si vylosovali TOP Esports, na Bilibili Gaming pak zbyli PSG Talon.

V play-off se všechny zápasy hrají v Bo5 formátu a pavouk dvojité eliminace dává týmům možnost jednou zaváhat.

Play-off MSI odstartuje v úterý 7. května od 11:00 hodin. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama