Faker ve finále LCK opět neuspěl, o to více ho ale uvidíme na MSI
i Zdroj: Flickr, League of Legends Champions Korea LCK
eSport League of Legends Článek Faker ve finále LCK opět neuspěl, o to více ho ale uvidíme na MSI

Faker ve finále LCK opět neuspěl, o to více ho ale uvidíme na MSI

Reibl

Reibl

16. 4. 2024 11:17

Nadvláda Gen.G v korejské lize pokračuje. Faker byl opět na Chovyho krátký a jeho soupeř si tak připsal čtvrtý domácí titul v řadě. V květnu oba týmy uvidíme na MSI.

Reklama

Faker si poslední titul v LCK připsal na jaře roku 2022, když tým porazil Gen.G v poměru 3:1. Od té doby korejské lize vládne Chovy, který s Gen.G dosáhl jako první v historii LCK na čtyři tituly v řadě. V play-offs dali Gen.G zabrat Dplus KIA, kteří sváděli s favority jarního splitu vyrovnanou sérii. Hráči Hanwha Life o kolo později dokázali v sérii vyhrát jen jednu hru a Gen.G tak podle očekávání prošli až do finále.

Cestu T1 skrze vyřazovací pavouk zkřížil nejprve celek Hanwha Life, který překvapivě smetl T1 v poměru 3:0. Faker tak musel ve spodní čísti play-offs porazit Dplus Kia a následně v odvetě vyzrát na HLE. Tomu se nakonec stalo a hvězdný midlaner si tak zasloužil nejen místo ve finále LCK, ale také letenku na MSI.

Samotné finále bylo opravdovou podívanou, jak se na závěr ligy patří. Hned v první hře si Faker přispal moment, který sice k výhře tým nedovedl, ale bez pochyby šokoval celý svět.

Gen.G v pěti hrách nakonec ukázali, že vládnou LCK a zvítězili 3:2. Kromě trofeje získávají první seed na MSI.

Faker nastoupí už v play-in na MSI

Druhé místo T1 znamená, že celek nastoupí na MSI už v play-in části. Fakera tak s velkou pravděpodobností uvidíme od začátku turnaje až do finálových zápasů. V play-in totiž nastoupí druhý seed z LCK spolu s LPL, LEC a LCS. Všechny tyto regiony budou rozlosovány do dvou skupin tak, že se utkají nejdříve ve druhém kole. Reálně tak všechny čtyři hlavní regiony mohou postoupit do druhé fáze turnaje.

První seed z LCK, tedy Gen.G už budou čekat v prvním kole play-offs MSI. Přidají se k nim G2 Esports a Team Liquid. Příští týden se odehraje také finále LPL, kde zbývá odehrát sérii mezi BLG a TES. Oba celky mají MSI rovněž jisté a finále rozhodne o seedingu na turnaji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama