Freezův tým vypadává z Lock-In turnaje, EG stále bez porážky
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Freezův tým vypadává z Lock-In turnaje, EG stále bez porážky

Freezův tým vypadává z Lock-In turnaje, EG stále bez porážky

Tomáš

Tomáš

24. 1. 2022 20:00

Dignitas poráží 100 Thieves ve čtvrtfinále turnaje, EG jsou na vítězné vlně

Reklama

Je za námi úvodní čtvrtfinálové kolo Lock In turnaje, které nabídlo plno zajímavých okamžiků a výsledků. Ze dvou skupin úvodního turnaje se podle předpokladů dostaly všechny týmy až na Immortals a TSM, kteří kvůli covidovým problémům museli poslat do boje své Academy hráče. Z prvního kola vyřazovací fáze postoupili do semifinále Dignitas, Team Liquid, Evil Geniuses a také C9.

Freezovi zloději vypadávají proti outsiderům

Po fantastické loňské sezóně, kde se 100 Thieves povedlo zvítězit v letní části americké LCS, se i vzhledem k žádným mimosezóním změnám očekávalo hodně. Po skupinové fázi, kde zloději skončili na prvním místě se skóre 3:1 je čekali v čtvrtfinále čtvrtý tým z druhé skupiny – Dignitas. V první hře se early game odehrávala okolo obou midlanerů, které jungleři úspěšně trestali za své přešlapy bez flashů. I když většina fightů vypadala lépe pro 100T, byli to právě Dignitas, kteří vždy vycházeli z fightů vítězně v podobě zabití draků. Pevné nervy udržel v soubojích hlavně marksman Neo, který se svým Ezrealem nepříjemně ranil hráče 100 Thieves. Byl to právě Neo, který společně se svým junglerem Riverem dokázal vyřešit situaci 2 proti 3 u Eldera a vyhrát tak celou první hru pro Dignitas. Druhá hra začala lépe pro zloděje, kteří po neúspěšném divu na botu posbírali dva killy. Obrovský zvrat přišel ale již v půlce osmé minuty, kde se 100T zbytečně pustili do 4v5 šarvátky o heralda, kde si soupeř odnesl čtyři killy za nikoho. Dignitas tímto momentem začali zrychlovat tempo hry a skvělými hooky se blýskl veterán Biofrost, který se svým Threshem trefoval hook za hookem. Extrémní goldový deficit již Alešovi svěřenci nedokázali potlačit a druhou prohrou v řadě jeho tým prohrává sérii a zároveň vypadává z turnaje. 

Freezův tým vypadává z Lock-In turnaje, EG stále bez porážky


Evil Geniuses pokračují ve skvělé jízdě

Evil Geniuses se pro tento rok rozhodli, že vyšlou na žleb mladou krev. Po skvělých výkonech marksmana Dannyho se EG rozhodli o koupi polského hvězdného junglera s jménem Inspired, který si z LEC odnesl ocenění MVP. Zelenou dostal taktéž sedmnáctiletý academy midlaner jojopyun a tým doplnil veterán Vulcan, který společně s Impactem bude mít hlavní slovo v týmu. Tato mladá sestava se okamžitě sehrála a celou skupinovou fázi proletěla bez jediné porážky. Za zmínku stojí zápas s TL, kde ve čtyřicetiminutové hře se EG podařilo porazit “americký” supertým a pojistit si tak prvenství ve skupině. V prvním kole vyřazovací fáze EG narazili na výrazně slabší Golden Guardians. Impactova parta hned první hře nastavila neuvěřitelně svižné tempo a Twisted Fate společně s Olafem dělali GG nepředstavitelné problémy. Vítěznou tečku hře učinil Danny, který se svou Sennou získal Pentakill. Hra končí v 32. minutě, kde goldový deficit vystoupal až na 18 tisíc zlaťáků. Druhá hra v sérii byla zpočátku vyrovnanější, ale EG se postupně se zabitými draky opět začínali dostávat do výrazné výhody. Po získání Chemtech souly, která stále není plně vybalancována se hra pro GG proměnila v peklo. Se získaným Baronem již EG neměli jakýkoliv problém hru ukončit a postoupit tak do semifinále, kde na ně čekají C9. Semifinálové zápasy se hrají tento týden v pátek a sobotu. 

Freezův tým vypadává z Lock-In turnaje, EG stále bez porážky

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama