Týden v LCK: Zrod nového supertýmu, Faker zatím bezchybný
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Týden v LCK: Zrod nového supertýmu, Faker zatím bezchybný

Týden v LCK: Zrod nového supertýmu, Faker zatím bezchybný

Nicolas

Nicolas

18. 1. 2022 17:00

Shrnutí prvního hracího týdne jihokorejské LCK

Reklama

Dvanáctého ledna oficiálně začala historicky nejúspěšnější liga světa – jihokorejská LCK. Jak dopadl první týden?

Gen.G novým gigantem LCK?

Krátce poté, co byla ohlášena nová soupiska týmu Gen.G, se na internetu objevily diskuse o potenciálním vzniku giganta a “supertýmu” roku 2022. Doposud samozřejmě nový celek odehrál teprve dvě série, zatím však můžeme potvrdit, že internetové predikce vychází pro tým ve zlatých dresech velice dobře. Hráčský roster Doran, Peanut, Chovy, Ruler a Lehends doslova zadupali do země nechvalně známé DRX a v neděli poté v nesmírně dlouhé, vyrovnané a napínavé sérii porazili také nový roster Damwon KIA – poměrem 2:1. Nejhorší chvíle v této sérii zažil především jungler Peanut, který několikrát prohrál smite-souboj s junglerem nepřátelského týmu a toplaner Doran, který se stal hlavním terčem pro krvežíznivého Canyona. I tak se ale Gen.G musí nechat, že proti bývalému světovému šampionovi zahráli nesmírně inteligentní lategame a pokud dojde k většímu sehrání některých konkrétních hráčů, je docela dobře možné, že se s týmem uvidíme na první mezinárodní události roku 2022 – Mid Season Invitational.

Týden v LCK: Zrod nového supertýmu, Faker zatím bezchybný

Fakerovi svěřenci zatím bezchybní

Ačkoliv v nadpisu článku stojí čistě jméno Fakera, nebylo by fér o úspěchu T1 mluvit jako o práci legendárního midlanera. Všichni hráči T1 totiž hrají výborně – s drobnou výjimkou Zeuse, který čerstvě nastoupil do hlavní sestavy jako náhrada za Cannu a tak mu jeho pasivnější herní styl nikdo nemůže mít za zlé. T1 si na začátku týdne poradili s Kwangdong Freecs (dříve známi jako Afreeca Freecs) a o den později pak s Fredit BRION (kteří předvedli vynikající makro-strategické pojetí League of Legends a dotlačili T1 ke třetímu, rozhodujícímu zápasu). Tak jako tak, momentálně Fakerův tým stojí spolu s Gen.G na samém vrcholu tabulky na prvním místě a souboj těchto dvou gigantů bude dozajista nejpopulárnější událostí pro skupinovou fázi jarního splitu v LCK.

Týden v LCK: Zrod nového supertýmu, Faker zatím bezchybný

Možný problém týmu Damwon KIA

Bývalí světoví šampioni, tým Damwon KIA, měl od konce jedenácté sezóny problém se sháněním hráčů, jež by vyhovovali jejich novému hernímu stylu. Poté, co Khan ukončil svou profesionální kariéru a odešel plnit vojenskou službu, byl na jeho místo povolán Burdol, který si od analytiků LCK vysloužil (i přes vysoké K/DA) mírnou kritiku, primárně kvůli několika menším makro-strategickým zaváháním v posledním, rozhodujícím zápasu proti Gen.G. Další nové tváře, marksman Deokdam a jeho support Kellin si během obou sérií odehráli naprosto průměrnou šou a rozhodně se nedá říci, že by mezi korejskými botlinkami nějak výrazně vyčnívali. Jádro týmu, Showmaker a Canyon, se zdají být ve formě a mají tak šanci své nové spoluhráče dotáhnout k úspěchu, tři nováčci jim v tom ale budou muset začít trochu pomáhat.

Týden v LCK: Zrod nového supertýmu, Faker zatím bezchybný

Týden v LCK: Zrod nového supertýmu, Faker zatím bezchybný

Tabulka po prvním hracím týdnu jihokorejské LCK.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama