Riot zváží možnost reworku Chemtech mapy
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Riot zváží možnost reworku Chemtech mapy

Riot zváží možnost reworku Chemtech mapy

Reibl

Reibl

18. 1. 2022 19:00

Komunita není spokojená s kamufláží na velké části Summoner's Riftu.

Reklama

Nový vývojářský deník od herního designéra Matthew “PhRoXzOn” Leung-Harrisona pracujícího pro Riot Games zhodnotil zpětnou vazbu komunity na předsezónní změny. Summoner’s Rift přivítal dva nové draky, několik nových herních mechanik a vývojáři měnili také několik předmětů a run. Některé změny ovšem hráči neuvítali.

Noví draci

Chemtech a Hextech draci přistáli na Rift teprve nedávno, přesto zejména první jmenovaný zanechal ve hráčích hluboké dojmy. Ty jsou zatím spíše negativní. Chemtech drak vytváří na mapě velké oblasti s kamufláží, což hráče frustruje. Riot si toho je vědom a na tohoto draka se zaměří. Matt zmiňuje, že v minulém patchi vyrostly na Riftu další kytky, které mohou pomoci odhalit nepřátele skryté v mlze. Jde ale jen o malé zlepšení.

Riot zváží možnost reworku Chemtech mapy

Negativní zkušenost převládá, vstup do mlhy bývá pro jeden z týmů značně těžší a samotná Chemtech duše je velmi silná. V patchi 12.2 dojde k nerfu duše, tedy oživení po smrti. Riot hodlá tohoto draka i nadále balancovat a pokud změny nezlepší herní požitek, nebojí se vývojáři zvážit i kompletní rework.

Odměny za ničení struktur

Původní nastavení odměn za ničení struktur a zdolávání epických monster bylo lehce mimo, což Riot bez okolků uznal. Naštěstí předsezónní testování na live serverech poskytlo vývojářům dostatek dat a start sezóny dopadl v očích Riotu lépe.

Riot zváží možnost reworku Chemtech mapy

Odměny za ničení struktur mohou stále působit jako trest pro tým, který vyhrává. To není záměrem a vyhrávající tým by měl mít kontrolu nad tím, že nepřátelé vůbec dostanou možnost finančně si polepšit zničením věží nebo zabitím draka. Balancování této mechaniky tudíž nekončí, ačkoliv aktuální situace podle Riotu rozhodně není špatná.

Předměty, runy a Summoner Spelly

Nové předměty se podle vývojářů povedly a nepotřebují žádné větší balanční změny. Obdobně je na tom nová verze teleportu. Runy jsou v delikátnější situaci, která vyžaduje více pozornosti. I proto se v patchi 12.2 dočkáme nerfu reworknutého Lethal Tempa.

Nová verze Glacial Augmentu naopak nepotřebuje úpravy. Zcela nová runa First Strike se rovněž povedla a našla si oblibu u asasínů i dalších tříd postav.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama