Urychlí práci s AI nebo konstrukčním softwarem. GeForce RTX není jen na hry
i Zdroj: Tryhard.cz
Partnerský obsah Článek Urychlí práci s AI nebo konstrukčním softwarem. GeForce RTX není jen na hry

Urychlí práci s AI nebo konstrukčním softwarem. GeForce RTX není jen na hry

Giry

Giry

21. 10. 2021 16:30

Doby, kdy herní Notebooky znamenaly hmotnost atakující 3 kilogramy a baterie nic nevydržela, jsou pryč.

Reklama

Začíná nový semestr a při prezenční výuce rozhodně přijde vhod přenosný počítač. Doby, kdy herní Notebooky znamenaly hmotnost atakující 3 kilogramy, baterie nic nevydržela a batoh na přenášení připomínal krosnu, jsou naštěstí ty tam. Dnes si je pohodlně vezmete přes den na přednášku a večer si zase bez problémů zahrajete nějakou oblíbenou hru.

Notebooky s NVIDIA GeForce RTX ovšem nabízejí mnohem víc než jen ray tracing nebo NVDIA DLSS ve hrách. Unikátní RT a Tensorová jádra lze využívat také pro akceleraci profesionálních aplikací a ocení je tak i studenti technických oborů, matematiky a přírodních věd.

NVIDIA nabízí také balík funkcí pro práci s AI ve Windows 10. To umožňuje studentům zabývajícím se umělou inteligencí a datovými vědami používat stejné nástroje, jaké budou po studiu používat ve svých oborech.

Budoucí konstruktéři ocení rychlejší renderování

Mezi výhody akcelerace pomocí GPU Geforce RTX patří interaktivnější práce s 3D návrhy a modely díky možnosti vykreslování náhledů v reálném čase. Podstatně se také zkrátí se také čas na rendering výstupů. 

Podporováno je mnoho známých a rozšířených softwarových nástrojů. Patří mezi ně i Autodesk Revit, který je jednou z nejrozšířenějších CAD aplikací umožňující inteligentní navrhování 3D objektů, neboli BIM (Building Information Modeling). Mezi dalšími lze uvést strojírenský 3D CAD software SolidWorks nebo Ansys, jež dokáže věrně simulovat chování konstrukcí při působení různých vlivů, jakými jsou zatížení, proudění kapalin a plynů, změny teplot, či navrhovat topologickou optimalizaci geometrie navrhovaných součástí.

Nechybí ani univerzální nástroj MATLAB, který umožňuje analyzovat data, vytvářet algoritmy a zpracovávat modely i aplikace pro různé oblasti sahající od výzkumu až po tvorbu finálních návrhů určených k produkci. V závislosti na zvoleném software jdou časové úspory až do desetinásobků.

Urychlí práci s AI nebo konstrukčním softwarem. GeForce RTX není jen na hry

AI a datová věda

GPU GeForce RTX ocení studenti při práci s umělou inteligencí a rozsáhlých datových analýzách. Díky softwaru NVIDIA je možné rychleji trénovat modely a zpracovávat větší množství vzorků. Lze tak dosáhnout tak lepší přesnosti a přehlednějších výsledků. A díky technologii CUDA pro Windows Subsytem for Linux (WSL2) je nyní tento software k dispozici i ve Windows 10.

K dispozici je cuDNN s akcelerací GPU pro trénování neuronových sítí pomocí populárních nástrojů TensorFlow, PyTorch, WinML nebo MxNet. NVIDIA RAPIDS zase nachází uplatnění v datových vědách. Využívá cuDF, cuML a cuGraph (grafickou kartou akcelerované alternativy Pandas, SciKit-Learn a NetworkX). Rozdíly v rychlosti práce při využití GeForce RTX jsou i tentokrát markantní.

Urychlí práci s AI nebo konstrukčním softwarem. GeForce RTX není jen na hry

Notebooky nabídnou i další výhody

Výkonné notebooky s GPU GeForce RTX nabízejí samozřejmě i další výhody. Patří mezi ně sada aplikací NVIDIA Broadcast určená ke streamování a videokonferencím. Vvyužívá AI k řadě funkcí, mezi něž patří chytrá změna či rozostření pozadí, velmi efektivní odstranění hluku při hovorech nebo odstranění šumu z kamery při slabším osvětlení.

Akceleraci pomocí RT nebo Tensor jader také nabízí celá řada kreativních aplikací. Tuto podporu zastřešuje platforma NVIDIA Studio, jejíž YouTube kanál je také plný rad a tutoriálů, jak tyto aplikace využívat na maximum.

Podrobný filtr notebooků s GeForce RTX nabízí Alza.cz, kde si lze podle parametrů vybrat konfiguraci přesně padnoucí vašim potřebám.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama