C9 postupují v skupině smrti, FPX končí poslední
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek C9 postupují v skupině smrti, FPX končí poslední

C9 postupují v skupině smrti, FPX končí poslední

Tomáš

Tomáš

16. 10. 2021 10:00

Cloud9 si v tiebreakeru poradili s Rogue, FPX na turnaji končí.

Reklama

Po jednodenní pauze se hráči na světovém šampionátu opět dostali na žleb. Konkrétně se dnes jednalo o týmy ze skupiny A, kde Damwon a FPX byli předpokládanými kandidáty na postup. Pojďme si shrnout výsledky všech dnešních zápasů.


FPX bez jediné výhry 

Mistr světa z roku 2019 měl po prvních třech kolech se skórem 2:1 skvěle nakročeno do vyřazovací fáze světového šampionátu a vypadalo to, že je nemá co zaskočit. Hned však v úvodním zápase proti Damwonu se čínským zástupcům nepovedlo nic předvést a korejští mistři ukončili hru za 30 minut. Další rána přišla v zápase s C9, kde si američtí reprezentanti díky skvělým výkonům Blabera vybudovali v early game vysoký goldový deficit a zničit nexus se jim povedlo ještě o 2 minuty dříve jak Damwonu. Na jejich posledním zápase, který jim mohl zařídit postup, je čekali Rogue, kde Inspired vytáhl z rukávu svůj pocket pick v podobě Fiddlesticka. I když si Rogue drželi mírný goldový náskok, tak FPX vždy našli cestu, jak hru dorovnat. Osudný okamžit přišel v 40. minutě, kde FPX se rozhodli pushovat bázi Rogue, kteří přemýšleli o zdoláni Barona. Rogue se urychleně vrátili bránit nexus včetně Fiddlesticka, který svým engagem instantně smazal supporta a topaře FPX. Výhra Rogue v tomto zápase zajistila, že skupina skončí 3-way tiebreakerem. Následná další prohra v tiebreakeru proti Rogue rozhodla, že FPX na turnaji končí úplným fiaskem na posledním místě ve skupině. 

C9 postupují v skupině smrti, FPX končí poslední


3-way tiebreaker

Vzhledem k tomu, že všechny tři týmy skončily se stejným skórem, musel rozhodovat tiebreaker. V úvodním zápase se opět střetli Rogue a FPX, kde vítěze tohoto utkání čekali C9. Hra byla do 18. minuty vyrovnaná, ale důležitý fight na botu a ukořistěný Baron posunul Rogue do role favorita zápasu. Po několik úspěšných fightech se Rogue podařilo vyřadit jednoho z největších favoritů na vítězství celého turnaje.

Poslední zápas tiebreakeru, který čtvrtý hrací den nabídl, byl mezi C9 a Rogue o poslední postupové místo do čtvrtfinále. Tempo hry bylo pomalejší a první krev padla až v 9. minutě, kterou ukořistili Rogue. I když si C9 vždy vytvořili nějakou výhodu, tak ji byli schopni za několik minut ihned zahodit v podobě odchytů nebo špatných playů. Toto trvalo až do získání Infernal souly, která vedla k ukořistění Barona a následného siegování báze Rogue. Rozhodující okamžik tohoto zápasu byl souboj na riveru u Elder draka, kde C9 našli parádní engage na ultynu od Ryze a po chaotickém fightu dokázali zápas dotlačit do vítězného konce. Je to 3 roky, kdy se naposledy Severní Amerika dostala vyřazovacích bojů na světovém šampionátu.


Bezkonkurenční Damwon

Na tak rozjetý vlak jako korejský DWG KIA nenašel nikdo ze skupiny odpověď a korejský gigant si odnáší do vyřazovacích bojů neporazitelnost a skvělou morálku. Těžko se na gameplayi od tohoto celku hledají slabiny a jakákoliv maličká chyba vede k prohře. Nejblíže k vítězství se dostali C9, kteří dlouhou dobu drželi tempo s DK, ale Showmakerův Kassadin byl ke konci hry nezastavitelný a pomohl Damwonu k bezchybnému skóre 6:0 ve skupině smrti.

C9 postupují v skupině smrti, FPX končí poslední

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama