Nejlepší TFT týmy pro patch 11.20
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT týmy pro patch 11.20

Nejlepší TFT týmy pro patch 11.20

Ajkaaa

Ajkaaa

13. 10. 2021 16:00

Hellions na scéně?

Reklama

Do nového TFT setu už nezbývá dlouho – na PBE se s ním setkáme už za týden. To však neznamená, že musíme přestat zkoušet šplhat žebříčkem! Naopak, do poslední chvíle Reckoning si můžeme užít naše oblíbené týmy a po patchi 11.20 se většina hráčů dokonce uchýlila k týmům, které byly oblíbené pár týdnů zpět. Mezi nimi najdeme např. carry Jaxe či Dravena.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.20

Jedním z velmi často hraných týmů např. v patchích 11.15 – 11.16 byli Ironclad Knights/Skirmishers.

Hráči se k nim po buffu Skirmisherů vrátili a není se vůbec čemu divit. Takový Jax se správnými předměty je hotová mlátička, která přežije i 1v5. Těmi “správnými předměty” jsou v tomto případě Last Whisper, Bloodthirster a Runaan’s Hurricane. Defenzivní předměty hrdě ponese Irelia, kterou neuškodí dostat na 3-hvězdičkovou úroveň. Nezapomínejme, že od nové aktualizace dostáváme ne jeden, ale hned dva Radiant předměty, takže si pro ně nechte na postavách aspoň jedno místo až do fáze 5-1.

Ekonomická situace ve hře je v tomto případě standardní, kromě případné 3* Irelie není potřeba někoho zbytečně hledat a utrácet zlato. Než narazíte na Jaxe, skládejte všechny předměty pro něj na Olafa a brzké Skirmishers doplní taky Udyr (později Lee Sin či Nidalee). Do úplného týmu nám pak chybí 2 legendární postavy – Knight Garen a poslední Skirmisher Viego. Jestliže na vaší lavičce zbyde nějaká ta kapka navíc, tento Forgotten Assassin ji rád využije.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.20

Ironclad Legionnaire je kompozice, která deskám panuje už od minulého patche. Hlavní je tady Draven a jako tank mezi Knights opět Irelia.

Úvod do tohoto týmu by měli být 3 Sentinel, 3 Skirmisher: Irelia, Olaf, Senna, Nida a Gragas jako Dawnbringer buff pro Nidalee. Postupně však postavy budete vyměňovat. Zlaťáky si tedy hezky šetřete a rollovat se bude nejvíce na úrovních 6-7, opět však jen nad 50 goldů. Na kolotočích se snažte sáhnout pro B.F. meče či luky. Nejdůležitějším předmětem pro Dravena je Guinsoo’s Rageblade. Irelii můžete kromě předmětů z obrázku poskytnout také Banshee’s Claw.

Když si dobře hlídáte pozicování – tedy zajistíte, aby vám nepřítel nepoužil na Dravena Zephyr či proti němu nepostavil třeba Viega, vaše přední liniie bude dost silná, aby tahouna se sekerami podržela až do konce zápasů. K extra ochraně slouží 3 Ironclad, tedy Nautilus, Rell a Jax.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.20

Tým sestavěný z Hellionů je tým, ohledně kterého jsem byla vždy nejvíce skeptická. Tedy brala jsem ho jako kompozici, se kterou vyhrajete brzkou fázi hry, ale po stage 5-1 už nemáte takovou šanci, možná jen v low elo hrách. Opak je každopádně pravdou. Aspoň to říká většina tabulek TFT týmů v aktuálním patchi.

Nejdůležitější je silný začátek. Většina Hellions jsou Tier 1 – Tier 2 postavy, proto je poměrně jednoduché po PvE kolech mít 4 Helliony a nějakého dokonce na 2. úrovni. To je velmi silný začátek, který vás navede na docela jednoduchou cestu za dalšími jednotkami. Snažíme se tedy co nejrychleji dostat nad 50 zlaťáků, na úrovních 5-6 hledáme Tristanu a Kennena. Ty potřebujeme mít zlaté. Výjimečně dáme přednost jednotkám před zkušenostmi – žádná legendární postava totiž v tomto týmu roli nehraje. Po získání Hellions se pomalu dostaneme na úroveň 8, což nám otevře místa na desce pro Sennu, Miss Fortune a Luciana – další 3 Cannoneers.

Klíčové předměty jsou zobrazeny na obrázku, každopádně jiné defenzivní předměty určitě využije Galio a Poppy, zatímco taková Jeweled Gauntlet nebo Hand of Justice jsou skvělými dodatky pro Luciana.

Poznámka autorky: Pokud se vám s tímto týmem po early nebude dařit, ideální předměty pro Tristanu jsou ty stejné, co pro Jaxe, tudíž není velký problém se v polovině hry rozmyslet a přestavět tým na Skirmishers! Z vlastní zkušenosti se mi však podařilo udržet 10 win streak – 100 životů skoro do fáze 5-1. Dále to chtělo začít s týmem trochu více hýbat, ale většina mých protivníků využívala týmy s Vel’Kozem, jehož schopnost Tristana docela jednoduše přeskočí. Podobně se vyhýbala agresivnímu Akshanovi či Dianě. Sledujte vždy tedy co mají protivníci za tými a jakým způsobem je obehrát. Hellioni mi nakonec vysloužili 1. místo a neklesla jsem ani pod 50HP.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama