Nová opatření proti AFKování odříznou hráče od lolka až na 2 týdny
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nová opatření proti AFKování odříznou hráče od lolka až na 2 týdny

Nová opatření proti AFKování odříznou hráče od lolka až na 2 týdny

Reibl

Reibl

19. 9. 2021 16:00

Problematičtí hráči se dlouho nezahrají a trest se jim časem jen tak nesníží.

Reklama

Předčasné opouštění her a prosté AFKování představuje v lolku dlouhodobý problém, se kterým se setkal snad každý. Hrát 4v5 nechce nikdo a pocit frustrace z promarněného času a prohrané hry pak kazí náladu i naše výkony. Riot konečně hodlá tento problém více řešit a představuje nové tiery trestů pro hráče, jež takto opakovaně kazí zápasy.

Nové tiery trestů za AFK

V následujících řádcích budeme mluvit o AFKování jako o kombinaci záměrného opouštění rozehrané hry i nečinosti přímo ve hře. Do teď byli AFKující hráči trestání v rozmezí třech tierů. Ty následně prodloužily vaše čekání na další hru.

Většina hráčů nedosáhla ani na první tier prodlužující hledání následujících pěti zápasů o pět minut. Druhý tier prodloužil čekání na stejný počet her o celých 10 minut. Hodně hráčů se ale dostalo až na nejvyšší tier a pokračovalo dále. Pro tuto skupinu lidí systém zkrátka nefungoval.

Nová opatření proti AFKování odříznou hráče od lolka až na 2 týdny

Nově Riot zavede 4 další tiery, které nejen prodlouží čekání dalších 5 her, ale plně vás odříznou od všech MOBA režimů včetně rankedů, normálek, ARAMu a speciálních gamemodů.

Tier Zákaz queue Prodloužení queue
0 žádný žádný
1 žádný 5 minut na 5 her
2 žádný 10 minut na 5 her
3 žádný 15 minut na 5 her
4 (nový) 1 den 15 minut na 5 her
5 (nový) 3 dny 15 minut na 5 her
6 (nový) 7 dní 15 minut na 5 her
7 (nový) 14 dní 15 minut na 5 her

Jakmile vám zákaz queue vyprší, okamžitě dostanete ještě standardní prodloužení queue na 5 her v maximální délce. Tento trest nevyprchá po čase.

Tier trestů se vám bude za každý AFK postupně zvyšovat. Jeho následné snížení si musíte zasloužit postupným odehráním her bez trestů. Pokud hrát nebudete, tier se vám nesníží.

Někteří hráči již teď teoreticky jsou nad 3. tierem. Riot všechny tyto problematické hráče resetne na 3. tier a dá jim poslední šanci při nasazení nových trestů.

Testování nových tierů začne v některých regionech, následně se systém rozšíří po celém světě. Riot se dále zaměří na herní problémy, jako více možností pro návrat do hry, kterou tým prohrává. Dále lepší boj s nevhodným chováním na Summoner’s Riftu a vylepšení připojení na herní servery.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama