Rogue vítězí v základní části LEC, Patrik se do play-off neprobojoval
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Rogue vítězí v základní části LEC, Patrik se do play-off neprobojoval

Rogue vítězí v základní části LEC, Patrik se do play-off neprobojoval

Honza Fremut

Honza Fremut

2. 8. 2021 14:00 1

Známe vítěze základní části LEC. Kdo si vybojoval druhé místo?

Reklama

Evropská LEC má za sebou celou základní část letního splitu! Nejlepší šestici týmů po osmi týdnech napínavých bojů čeká příprava na play-off, pro zbylou čtveřici neúspěšných již letošní sezóna skončila. Kdo se do vyřazovacích bojů probojoval a kdo naopak ostrouhal? Pojďme se podívat na nejdůležitější momenty závěrečného herního týdne!


Rogue si v poslední den zajistili výhru základní části, G2 Esports dokázali vybojovat druhé místo

Vrchol tabulky patřil před začátkem osmého týdne Rogue, jejich náskok na dělené druhé místo, na kterém číhala trojice Fnatic, MAD Lions a Misfits, ovšem činil pouze jednu jedinou výhru. A týmy čekaly ještě tři zápasy. První místo tedy bylo v sázce a vedoucí celky čekal nelítostný boj. Ačkoliv Rogue v sobotním duelu s Vitality překvapivě podlehli, na ruku jim hrálo zaváhání také ostatních týmů. MAD Lions v prvním dni nestačili na G2 Esports, Fnatic prohráli proti MAD Lions i Misfits a právě “Zmetci” by ani v případě shodného skóre Rogue nepředběhli kvůli vzájemné bilanci.

Sestava vedená Larssenem tedy po snadné výhře s SK Gaming mohla již na začátku nedělního herního odpoledne slavit výhru v základní části LEC! Největším překvapením osmého týdne lze jednoznačně označit mnohonásobné evropské šampiony G2 Esports, kteří dokázali vyhrát všechny zápasy v sedmém i osmém týdnu a právě po posledním týdnu skočili z pátého až na druhé místo!

Rogue vítězí v základní části LEC, Patrik se do play-off neprobojoval

Excel s Patrikem bojovali o play-off do posledního zápasu, bohužel neúspěšně

Bitva na život a na smrt se konala také na druhé straně, jelikož před začátkem osmého týdne zbývalo pouze jediné postupové místo a šanci ho získat měla trojice Vitality, Astralis a Excel. Právě Excel v čele s českým ADC hráčem Patrikem měla osud ve svých rukou, když se v posledním zápase základní části potkali s G2 Esports. Karty byly rozdány jasně – výhra zajistí Patrikově partě historicky první postup do play-off, prohra pošle do vyřazovací části Vitality.

Patrika tak fanoušci mohli vidět na jeho oblíbeném Dravenovi. Ani volba oblíbeného hrdina bohužel úspěch nepřinesla a Excel Capsovi a spol. podlehli. Český marksman si tak bude muset na svou příležitost počkat až do začátku příštího roku, kdy se dají očekávat také změny v řadách jeho spoluhráčů.

Rogue vítězí v základní části LEC, Patrik se do play-off neprobojoval

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama