Nejlepší TFT týmy pro patch 11.14
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT týmy pro patch 11.14

Nejlepší TFT týmy pro patch 11.14

Ajkaaa

Ajkaaa

13. 7. 2021 16:00

Koho hrát před soft resetem?

Reklama

Na PBE serverech už hráči bojují s novými třídami a šampiony, pro nás to znamená poslední patch první poloviny setu Reckoning. Některé třídy tak už ve hře neuvidíme. Podívat se na shrnutí novinek můžete ve starším článku. Pro teď nás však ještě zajímají novinky z patche 11.14. Mezi nejlepší týmy stále patří Redeemed či Abomination, takže se nám budou opakovat kompozice z minulých patchů. Mezi nimi si však své místo našli třeba také Skirmishers.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.14

Redeemed top tier týmy prostě neopustí a neopustí. Jde o víceméně jednoduchou kompozici k postavení, jelikož první tři (nebo 4 s Varusem) Redeemed jednotky můžete mít hned na první souboj po PvE kolech. Jde o Leonu, Aatroxe a Syndru. Doplnit je pro začátek můžete určitě Knighty, jimiž jsou Nautilus a Thresh. Pak potřebujete hlavně šetřit a co nejdříve narazit na Vel’Koze.

Nezapomínejte sledovat, jaké předměty máte a vybírat ve Zbrojnici a na kolotoči ty hlavní pro něj – spoustu AP nebo kapky. Nejlepší možností je získat Spear of Shojin z B.F. Swordu a kapky a Hand of Justice, hlídejte si tedy Shadow předměty. Defenzivní předměty využije Leona, později Rell... a nešlápnete s nimi vedle ani pro Garena, kterého hledáte na 8. úrovni, nejlépe ve fázi 5-1. Poslední legendární jednotkou, která doplňuje váš tým je Kindred – střelec, co umí také zajistit svou schopností krátkou nesmrtelnost, a to se hodí.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.14

Tým, který jsme několikrát potkali v “topce” asi dva patche zpátky, je tu znovu, jen v malinko jiném provedení. Abomination jsou velice silnou kompozicí a ve spojení s Draconic třídou také dost zábavní. Kdy se rozhodnout pro tuto kompozici? Řekněme, že vám z orbu v PvE kole padl Nunu či Zyra. To vám víceméně zajistí velmi brzké 3 Abomination nebo 3 Draconic.

Podle obrázku se budeme bavit o variantě s carry Zyrou, avšak budete-li mít správné předměty a Ashe, nebojte se hrát přes ni. Pasivka Abomination vzbudí Monstrosity – Siona, který se nemilosrdně rozběhne proti nepřátelskému týmu, jakmile ve vašem týmu zahynou 3 postavy. Do boje si s sebou bere náhodně 1 předmět od nejbližších Abomination kolegů, není tedy od věci dát každému z nich jen jeden předmět, ať má pokaždé ty důležité. Jsou to: (Shadow) Hurricane na Kalistu, tanky předměty na Nunu a Willumpa – Warmog’s Sacrificial Armor či Sunfire Cape a pak Last Whisper na Branda. Se zbytkem předmětů se pak můžete soustředit právě na Zyru. Životy a AD Siona se odvíjí od hvězdiček Abomination šampionů, tudíž se pokuste je dostat na zlatou úroveň. To není tak těžké, protože se konečná kompozice skládá ze 7 postav – osmá úroveň je trochu vedlejší. Jestliže se na ni stejně dostanete, zkuste přidat třeba Kindred, která zajistí Mystic bonus.

Poznámka autorky: Tenhle tým mi osobně přijde jako jeden z nejzábavnějších ve hře. Jakmile máte brzy Draconic, a místo Zyry rovnou Ashe a na lavičce Guinsoo’s Rageblade, early byste měli mít v kapse. Dalším docela důležitým předmětem pro Ashe je také Spear of Shojin. Kromě rychlých útoků pak tedy každou chvíli střílí svůj šíp, který umí omráčit hned několik postav protějšího týmu. Draconic třída je známá svými vajíčky, co se objevují na vaší lavičce a jednou za pár kol se vylíhnou a dodají nového Draconica – takto je celkem jednoduché dostat Zyru či Ashe na třetí úroveň. Dalším tipem ode mě je Abomination Emblem – pokud narazíte na Shadow spatulu na kolotoči a máte Sparring Gloves, místo 4 Abomination budete na 5. Takový Sion je se správnými předměty téměř nezastavitelný.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.14

První část Reckoning setu a tedy poslední topku týkající se jí uzavřeme kompozicí Skirmisher Dragonslayer. V jejím čele stojí Jax a neobešla by se bez assassinů Diany a Viega.

Podstata Skirmisher šampionů leží ve štítu, jenž dostávají na začátku zápasu a poté AD, se kterým jsou každou vteřinou silnější – čím déle tedy vydrží bojovat, tím hůře pro nepřítele. Proto vybavte Jaxe Bloodthirsterem a hromadou rychlosti útoků. V počátečních fázích hry se spoléhejte na Skirmishery a Brawlery z nižších tierů. Těmi jsou Gragas, Udyr, Warwick a také Nidalee. Později je vyměníte za Lee Sina, Pantheona a Mordekaisera. Nezapomeňte si šetřit zlaťáky a utrácet spíše za zkušenosti, jelikož váš poslední hledaný Skirmisher je legendární jednotka Viego.

S tímto týmem máte jednu velkou přední linii, která spoléhá na dobrou ultimátku od Diany. Sledujte pozice ostatních nepřátel a podle toho svoje assassiny stavte. Někdy umí hráči být dost mazaní a místa měnit na poslední chvíli či využít Zephyr na vaše carry. Ani jedno vás určitě nepotěší a i malinká nepozornost vás může stát lepší místo v žebříčku.


To je pro první část TFT: Reckoning všechno, hodně štěstí ve hrách a znovu se uvidíme s nejlepšími týmy po soft resetu!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama