Změny ve Fnatic, Evropan míří do LPL, 100Thieves se loučí s midlanerem
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Změny ve Fnatic, Evropan míří do LPL, 100Thieves se loučí s midlanerem

Změny ve Fnatic, Evropan míří do LPL, 100Thieves se loučí s midlanerem

Honza Fremut

Honza Fremut

26. 5. 2021 18:00

Selfmade opouští Fnatic, kam míří Shad0w? 100Thieves opouští Damonte.

Reklama

Krátká pauza mezi jarním a letním splitem přináší týmům prostor pro drobné změny a samozřejmě také pro spekulace. Pojďme se podívat, co nového se na “přestupovém poli” událo v posledních dnech a čeho se nejspíš také dočkáme.

Spekulace o změnách se potvrdily, Fnatic se loučí s polským junglerem

O změnách v řadách známé evropské organizace se spekuluje od 7. května, kdy poprvé vyšla zpráva, že se dosavadní toplaner Gabriel “Bwipo” Rau přesune do jungle a na toplane přijde mladá francouzská hvězda Adam “Adam” Maanane. V té době byl Adam již novým šampionem EU Masters, kde v řadách Karmine Corps předváděl skvělé výkony a jeho tým za něj požadoval půl milionu Euro. Jediné, co bránilo příchodu Adama byla právě zmíněná cena, která se Fnatic zdála příliš vysoká. 

K dohodě ovšem nakonec došlo (dle zákulisních informací Fnatic nakonec zaplatili pouze 240 tisíc) a v průběhu včerejšího večera byl Adam oficiálně představen jako nový toplaner Fnatic. Otázkou ovšem stále bylo, kdo bude zastávat post junglera. Poslední díl do skládačky byl oznámen dnes. S týmem se rozloučí polský jungler Oskar “Selfmade” Boderek a novým lesapánem nebude nikdo jiný než výše zmíněný Bwipo. 

S odchodem Oskara Bodereka se pojí také uniklý screen konverzace, kde Selfmade popsal, jakým způsobem bylo rozhodnuto o jeho odchodu. Z několika zpráv na discordu vyplývá, že Bwipo byl postaven do nezáviděníhodné situace, kdy se musel rozhodnout, že buď přejde do role junglera, nebo tým opustí. Do jeho rukou tak byla svěřena nejenom budoucnost jeho samého, ale také dosavadního junglera Selfmadea. 

Shad0w s největší pravděpodobností míří do čínské LPL

Známý jungler Zhiqiang “Shad0w” Zhao se nejspíše stane prvním hráčem s evropským pasem, který zamíří do čínské LPL! Dle spekulací by se měl bývalý jungler MAD Lions připojit k LGD Gaming

Shad0w působil v MAD Lions v minulé sezóně, po které se rozhodl z týmu odejít. Již tehdy se spekulovalo o jeho odchodu do čínské LPL, nakonec se ovšem k žádnému týmu nepřipojil a jarní split strávil bez angažmá. Shad0w se narodil v italském Miláně, jeho rodiče ovšem pochází z Číny a sám Shad0w čínštinu plně ovládá. LGD Gaming za sebou mají nevydařený jarní split, ve kterém skončili až na čtrnáctém místě a zdá se, že vsadí právě na Shad0wa jakožto na žolíka, který by jim měl dopomoci k lepším výsledkům.

Damonte opouští 100Thieves

LCS organizace 100Thieves, ve které působí také český trenér Aleš “Freeze” Kněžínek, před dvěma dny oznámila odchod amerického midlanera Tannera “Damonte” Damonteho. Známý Američan s mnohaletými zkušenostmi z LCS se v průběhu jarního splitu střídal na své roli s australským midlanerem ry0mou, na kterého také padla volba při výběru midlanera pro Mid-Season Showdown. Damonte tak byl již ke konci jarního splitu odsunut na pozici dvojky.

Jeho pozicí ovšem zatřásl především příchod Němce Felixe “Abbedagge” Brauna, takže se Damonte posunul při výběru až na třetí místo. Nyní jsou jeho dny v 100Thieves již zpečetěni. Organizace na svém twitteru oznámila, že se s hráčem dohodla na rozvázání kontraktu a Damonte bude pokračovat na volné noze jako content creator. Sám hráč zatím neoznámil, že by plánoval ukončit svou hráčskou kariéru, a proto bude zajímavé sledovat, jestli se mu podaří najít nový tým. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama