Karmine Corp ovládli EU Masters, Dreedy se dostal do semifinále
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Karmine Corp ovládli EU Masters, Dreedy se dostal do semifinále

Karmine Corp ovládli EU Masters, Dreedy se dostal do semifinále

Honza Fremut

Honza Fremut

3. 5. 2021 18:00

Francouzští Karmine Corp dokázali vyhrát EU Masters, Esuba neuspěla.

Reklama

Nejlepší týmy evropských regionálních lig se proti sobě potkaly na turnaji EU Masters, který v průběhu víkendu došel ke svému vyvrcholení. Českým fanouškům jistě udělal radost alespoň Jakub “Dreedy” Viceník, který se v barvách španělských UCAM Esports Club dostal až do semifinále. 

Favority jarních EU Masters byla známá pětice v barvách Karmine Corp vedená trojicí se zkušenostmi z LEC – Cinkrofem, Sakenem a Targamasem. V základní skupině se potkali s BT Excel jakožto reprezentanty severské NLC, německý FC Schalke 04 Evolution a španělskými Cream Real Betis. V nepříliš náročné skupině dokázali vyhrát všech šest her a po právu se od nich nečekalo nic jiného než jasné vítězství celého turnaje. 

První komplikace přišla již ve čtvrtfinále, kdy se proti Karmine Corp postavili balkánští ŠAIM SE SuppUp a prohráli první hru. Vzhledem ke skutečnosti, že se čtvrtfinále a semifinále odehrávali formátem best of three, Karmine Corp se zbytečně dostali pod tlak. Zkušená pětice ovšem prokázala nejenom herní, ale také mentální vyspělost a sérii dokázala otočit. V semifinále na ně nečekal nikdo jiný než UCAM Esports Club s již výše zmíněným Dreedym. Semifinálovou sérii dokázali Kcorp znovu vyhrát poměrem 2:1 a mohli se těšit do finále, kde se potkali s BT Excel. Svého soupeře znali již ze základních skupin a tuto výhodu dokázali zužitkovat, když vyhráli poměrem 3:1 a tím pádem byli korunováni na krále evropských regionálních lig.

Narozdíl od Dreedyho si ovšem letos zbytek českých zástupců přílis slávy nezískal. Dva nejlepší české týmy – Esuba a SINNERS Esports – postoupili do Play-in fáze, ze které se bohužel nedokázali probojovat do hlavní fáze turnaje. Oba dva týmy skončily ve svých skupinách poslední, Esuba si dokázala připsat alespoň jednu výhru. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama