Cloud9 po výhře nad Team Liquid uvidíme na MSI!
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Cloud9 po výhře nad Team Liquid uvidíme na MSI!

Cloud9 po výhře nad Team Liquid uvidíme na MSI!

Honza Fremut

Honza Fremut

12. 4. 2021 16:00

Cloud9 se podařilo porazit Team Liquid ve finále americké LCS!

Reklama

Také americká LCS má za sebou vyvrcholení celého play-off, čímž bylo pochopitelně finále! V něm se neobjevil nikdo jiný než známé americké hegemony Cloud9 a Team Liquid. 


Team Liquid si vydřel účast ve finále, na Cloud9 ovšem nestačil

Cesta mnohonásobných vítězů LCS Teamu Liquid do finále ovšem nebyla tak jednoduchá, jak mnoho fanoušků doufalo a predikovalo. Ačkoliv se v prvním kole winner’s bracketu podařilo Liquid porazit jednohlasným poměrem 3:1 Team SoloMid, ve druhém kole se potkali s Cloud9. Předčasné finále již tehdy vyznělo jasně pro Cloud9 a Team Liquid se musel “stěhovat” do loser’s bracketu. 

Dočkali jsme se reprízy prvního kola, jelikož Jensen a spol. se znovu postavil proti TSM v nelítostném souboji o finále. Team Liquid bohužel oslabila absence junglera Santorina, který již před víkendem na twitter napsal upřímnou výpověď o svých problémech, se kterými se potýká a že je jeho účast v závěrečných zápasech velmi ohrožena. Dánský lesapán bohužel poslední týdny trpí migrénami, což se také podepsalo na jeho spánkovém režimu a poslední dny ani nebyl schopný trénovat. S Armaem v jungli si Liquid dokázali znovu poradit s TSM a mohli se těšit na rekapitulaci s Cloud9. V tu chvíli vše samozřejmě hrálo do karet party postavené kolem evropského dua Perkz-Zven. 

Předzvěsti se také potvrdili. Ačkoliv byl po třech hrách stav 2-1 ve prospěch Teamu Liquid, Cloud9 v čele s Perkzem se nevzdali a ukázali svou nejenom herní, ale především psychickou vyspělost. Luka “Perkz” Perkovič předváděl v průběhu celé série výborné výkony, což potvrdil především v posledních dvou hrách, kdy svůj tým sebevědomě táhl za výhrou. Dalo by se říci, že potvrdil svůj příspěvek, který dal na twitter za stavu 2-1. Nejednalo se o nic jiného než “1-2 comfort zone”. V posledních dvou hrách měl Perkz skóre 13/2/13 a o hráči série bylo rozhodnuto. Společně s pohárem pro vítěze jarního splitu LCS si tak známý evropský midlaner mohl užít také cenu pro nejlepšího hráče celého finále!

Cloud9 po výhře nad Team Liquid uvidíme na MSI!

Perkze a jeho partu uvidíme na Mid Season Invitational!

Vítězstvím na Mid Season Showdown si Cloud9 zařídili především postup na Mid Season Invitational, kde se utkají s ostatními nejlepšími týmy z ostatních světových lig. 

Perkze si tak znovu užijí evropští fanoušci, kteří ho uvidí hrát proti svým bývalým rivalům z MAD Lions, ale především, se evropské a americké celky postaví nejlepším celkům z čínské a korejské ligy, jejichž letošní forma je obdivována analytiky z celého světa. Příznivci evropských týmů mají ovšem ve svých srdích stále vzpomínku na finále MSI z roku 2019, kdy se proti sobě postavili G2 Esports a Team Liquid.

Budoucnost letošního ročníku je ovšem stále ve hvězdách, nezbývá nám ale nic jiného, než doufat, že letos na Islandu se bude historie opakovat!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama