DOPA: SoloQ rank již nic neznamená, kdybych chtěl, dostanu se na 2000LP na korejském serveru
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek DOPA: SoloQ rank již nic neznamená, kdybych chtěl, dostanu se na 2000LP na korejském serveru

DOPA: SoloQ rank již nic neznamená, kdybych chtěl, dostanu se na 2000LP na korejském serveru

Dominik

Dominik

13. 4. 2021 14:00

Challenger nebo Gold, dle jednoho z nejlepších hráčů historie nemají dnes ranky výpovědní hodnotu.

Reklama

Jeong "Apdo" Sang-gil, také známý jako DOPA je bývalý profesionální hráč, ve své době považovaný za druhého (některými i za prvního, díky jeho versatilitě a schopnosti hrát vícero rolí) nejlepšího hráče hned po Fakerovi. Na svém streamu se dostal s diváky do konverzace o tom, jak věrohodně odráží rank skutečné schopnosti a nabídl několik zajímavých pohledů.

Na otázku zda by se dokázal pokořit hranici 2000LP odpověděl následovně:

Ano dokázal, kdyby mi dali půl roku. Vážně, je tady hrozně moc zpúsobů kterými zvýšit LP. Klidně i na korejském serveru, když využiji všechny ostudné techniky. A tím nemyslím podvádění. Ty ranky na OP.GG, na které spousta lidí kouká, vůbec nic neznamenají. Jen proto, že jste vysoko, ještě neznamená, že jste dobří. Kdy naposledy SoloQ rank vypovídal o schopnostech hráče? Začátkem sezóny 8? Dnes již nemůžete koukat na umístění, ale na samotné schopnosti.

Jak poznáte něčí schopnosti? Jde převážně o pocit, který ve vás sledování hráče vyvolá.

Někdo v Masteru kolem 100LP, co nedodguje v lobby, nehraje DUO a má širší champpool může být klidně lepší než já. Všichni tihle 1000+ LP challangeři mohou být horší než onen Master hráč. V první řadě one-tricks (hráči co hrají v drtivé většině her stejného šampiona), ti si rovnou mohou sebrat tak -500 bodů aby se dostali na rank, který bude odrážet jejich schopnosti. Pak hráči, co hrají DuoQ, ale tam to také hodně záleží na stylu onoho dua. U těch to může být od -200 až k -1000 bodů, aby se dostali na svůj reálný rank.

DOPA už dříve zmínil znechucení zaviněné duo hráči s kombinacemi jako Ekko + Quianna, kteří určují tempo hry ještě dřív, než vůbec začne.

A pak jsou tu hráči, co si před zápasem zapínají OP.GG. Kolem -300 pro tyhle hráče. Takže někdo, kdo hraje one-trick duoQ a ještě se kouká na OP.GG? Klidně -1800 bodů. Tihle hráči nejsou ani zdaleka tak dobří, jak ukazuje jejich rank.

Takže to myslím vážně, že nemůžete rozeznat, kdo je lepší na základě pozice v ranku. Nemůžete se divit, že tu jsou pak lidé jako Showmaker, co smurfí v +1000LP. Když tohle všěchno říkám, tak do toho započítávám samozřejmě i sebe. Můj rank nevypovídá o mých skutečných schopnostech.

Následně ještě odpověděl na související otázku zda se jeho teorie vztahuje i na nižší elo:

Samozřejmě, dokonce si myslím, že ještě ve větším meřítku. Hledání historie zápasů, dodgování a one-trickové, kteří si zpravidla od hráčů na vyšším elu mohou za otp šampiony sundat klidně -1000 bodů, protože jejich schopnosti na ostatních šampionech jsou téměř nulové.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama