Týmu Schalke 04 hrozí odchod z LEC
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Týmu Schalke 04 hrozí odchod z LEC

Týmu Schalke 04 hrozí odchod z LEC

Reibl

Reibl

25. 2. 2021 15:00

Finanční problémy fotbalového klubu můžou stát Schalke 04 místo v LEC.

Reklama

Na pozadí evropské nejvyšší ligy se v posledních pár dnech spekuluje o odchodu týmu Schalke 04 z LEC. Původně fotbalová organizace vstoupila do League of Legends esportu v létě roku 2016 a její barvy hájilo hned několik zvučných jmen včetně Upseta, Amazinga, Odoamneho a Giliuse, který působí v týmu do dnes. Důvodem odchodu jsou finanční problémy organizace, především hlavní fotbalové divize.

Týmu Schalke 04 hrozí odchod z LEC

Fotbalový tým FC Schalke 04 se aktuálně pohybuje na posledním místě německé Bundesligy a má na kontě jedinou výhru. Od bezpečného nesestupového místa dělí fotbalisty celých 9 bodů. Kromě neuspokojivých výsledků a velmi velké šanci propadu do nižší ligy se tým potýká také s nedostatkem financí. Na zápasy totiž nemohou chodit fanoušci kvůli probíhající pandemii. Organizace tak hledá peníze, kde to jen jde.

Jedním z možných řešení finančního problému je také odprodání slotu v LEC. Po franšízingu se organizace nemohou do LEC probojovat z nižších lig. Místo v lize lze pouze odkoupit. Schalke 04 by prodáním svého místa mohlo vydělat až 20 milionů euro.

Dluh FC Schalke 04 se může pohybovat až okolo 200 milionů euro podle spekulací. Prodání LEC slotu by pomohlo, ale finanční situaci ani zdaleka nevyřešilo. Vedení klubu se vyjádřilo na otázku odchodu z LEC následovně:

Klub nechce ani není nucen prodat svoje místo v LEC. Existují ovšem scénáře, kdy by se to mohlo stát, zejména z důvodu zachování fotbalového jádra klubu a my na to musíme být připraveni.

- Tim Reichert

Celek se tedy svého místa v LEC vzdát nechce. Finanční problémy ovšem mohou přetrvat a 20 milionů euro by rozhodně pomohlo. Místo v LEC by mohl koupit jiný tým, nejčastěji se spekuluje o francouzských organizacích působících v LFL.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama