Nejlepší TFT týmy pro patch 11.4
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT týmy pro patch 11.4

Nejlepší TFT týmy pro patch 11.4

Ajkaaa

Ajkaaa

24. 2. 2021 13:00

Kdo se po aktualizaci vyplatí hrát?

Reklama

Ačkoliv byl poslední patch plný systémových změn, žebříčkem top týmů to moc neotřáslo. Nejlepšími jednotkami, které se dají hrát jako tahouni celého týmu, jsou stále např. Aurelion Sol, Shyvana, Olaf nebo Kayle. Pojďme se podívat v jakých kompozicích těchto jednotek můžeme využít.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.4

Mezi nejlepšími týmy se stále objevují mágové, a to buď se 6 Elderwood a nebo 7 mágů v čele s Aurelionem Sol. Jestliže se vám podaří získat Elderwood Sprout předmět ze Spatuly, neváhejte jej využít právě pro Sola. Tuto kompozici však zkuste nejlépe když brzy narazíte na Chosen Mage Annie. Fungovat bude však i s Chosen Mage Twisted Fatem, Brandem, či později jinými mágy. Hlavní poškození má totiž v tomto týmu udělovat právě Aurelion, ale taková “trojková” Chosen Mage Annie se správnými defenzivními předměty je takřka neporazitelná a její poškození také šplhá v tabulce nad čtyřmístná čísla.

Ekonomicky jde o standardní postup hry. Snažte se držet nad 50 zlaťáky, případně prorollovat pro Annie, ale jinak se soustřeďte na úrovně pro brzké nalezení Aureliona a poté i Ornna pro (3) Elderwood bonus a jeho speciální Artifact předměty. Kromě Elderwood Spatula předmětu pro Sola je klíčová také Hextech Gunblade, která ho udržuje před smrtí s každým sesláním schopnosti. Vyplatí se i nějaký předmět s kapkou a pro větší poškození Jeweled Gauntlet. Defenzivní předměty ponese určitě Annie nebo Braum s Ornnem.

Tip autorky: Kromě Elderwood Aureliona se podle mě také v případě získání Spatula Mage předmětu (Spatula + kapka) vyplatí hrát i Mage Swaina, vyměnit tak můžete třeba Twisted Fatea. Dostat Mage Swaina na druhou úroveň a dát mu např. Hextech Gunblade nebo defenzivní předměty je docela radost ke sledování. Dokáže se vyšplhat na několik tisíc životů, a přitom uděluje vysoké poškození.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.4

Další týmovou kompozicí jsou Dragonsoul Slayers. Dragonsoul se dá momentálně hrát na několik způsobů, například také s mágy, ale v tomto případě nedominuje Aurelion Sol, nýbrž Olaf. Potřebujete tedy Chosen Dragonsoul Olafa a k němu do počtu jiného Dragonsoula, jenž bude později nahrazen Swainem pro 2 Syphoners k Morganě. Místo Olafa však můžete zatím hrát jiného Slayera, třeba Zeda či Dariuse. Chosen Dragonsoul v brzké části hry je Tristana nebo Braum. Po nové aktualizaci je větší šance na Chosen v obchodě, takže se nebojte zariskovat a svého Chosen v polovině hry prodat a hledat právě Olafa. Tým je to však právě z tohoto důvodu docela riskantní.

Klasicky však šetříte standardním způsobem hry 50 zlaťáků, neutrácíte za nikoho pro třetí – zlatou úroveň. Potřebujete se brzy dostat na úroveň 8 právě kvůli větší šanci na Olafa a Samiru, kteří vám rychlými útoky vyhrají zápasy. Jako tankové v přední linii slouží Aatrox a Sejuani, díky Aatroxovi, Pykovi a Sivir vám na desku také přiletí základní Galio z Cultist bonusu. Syphoners později zaručí celému týmu nějaké to léčení schopnostmi a útoky.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.4

Chosen nebo Divine Executioners jsou tým, který se dříve v “topce” už objevil. Kayle je však nyní považována za jednu z nejsilnějších jednotek a v tom mi snad dáte za pravdu. Jestliže najdete Chosen Executioner Kindred, Kayle nebo Xayah, neměli byste je v obchodě nechat. Pro více informací si můžete přečíst výše zmíněný starší článek. Zkráceně však jde o tým, kde využijete hodně luků a B.F. Swordů. Jestliže někdo z vašich protivníků nehraje agresivní assassiny, kteří by se vašich Executioners v zadní části desky velmi rychle zbavili, je zde velká pravděpodobnost, že se za pomoci přední linie probije vaše Kayle i Kindred jakýmkoliv týmem. V každém případě si na pozicování budete muset dávat dobrý pozor. Hodně štěstí!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama