Nejlepší TFT týmy pro patch 11.3
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT týmy pro patch 11.3

Nejlepší TFT týmy pro patch 11.3

Ajkaaa

Ajkaaa

10. 2. 2021 13:00

Které týmy si vybírají hráči v tomto patchi?

Reklama

Nový poměrně krátký patch kartami příliš nezamíchal. Meta se stále tak úplně neustálila, ale najde se pár kompozic, které potkáte v každé hře. Na několik z nich se dnes opět podíváme.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.3

Myslím, že není žádným překvapením, že se nám tento tým opět objevuje v “topce”. Duelisty stále nikdo z nejvyšších pozic v žebříčku nesesadil. Aktuální patch se sice trochu dotknul Divine jednotek v této kompozici, duelistům se však opět vyhnul. Zahrát tento tým přitom může snad každý, občas se dokonce i více hráčům Duelistů v jedné hře podaří udržet se v top 4. Pro začátek je třeba najít v obchodě Chosen Duelist Yasua. Možná je také Fiora či Jax, mít však co nejsilnějšího Yasua vám určitě pomůže (Fioru lze později vyměnit za Lee Sina nebo Tryndamera).

Jak lze vidět na obrázku, klíčové je dostat Duelist jednotky na třetí – zlatou úroveň. Minimálně tak učiňte s Yasuem a velmi výhodné je to také u Kalisty. Ta se s předměty dodávajícími rychlost útoků stává nezastavitelnou střelou. Ekonomickou strategií je tak slow-roll. Našetříte nad 50 zlaťáků a nejlépe na úrovni 5 (vysoká šance na Tier 1) rollujete a hledáte Yasua a ostatní pro zvýšení jejich úrovní. Později však chcete zase šetřit, jelikož potřebujete úroveň 8 umožňující koupit a postavit na desku legendární jednotky – Lee Sina a Yoneho. Yone je klíčovou postavou, jelikož zajistí bonus (2) Exile – lifesteal pro Exile jednotky. Jestliže se vám podaří dostat na úroveň 9, pro 3 adepty vůbec není špatné přidat Irelii.

V přední linii tak stojí tankové Shen a Jax společně s ostatními Duelisty, kteří se starají o poškození. Pokud by někomu toto vše nestačilo, z pozadí rozdává střely Kalista a všem zraněným dodává štíty Janna.

Poznámka autorky: Na Duelisty můžete vsadit asi kdykoliv. Osobně se mi poslední dobou vůbec nedařilo, každopádně mezi hromadou proher při zkoušení jiných týmů se vždy najde nějaká hra, kdy jsem skončila v top 4 s nikým jiným než Duelisty. Naposled se mi s nimi podařilo vyhrát dvakrát po sobě první místo. Jde samozřejmě i o pozicování a předměty, jen chci říct, že byste jich měli využít, dokud si Riot neuvědomí, že je třeba je trochu oslabit!


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.3

Chosen Warlord Nidalee na třetí úrovni s ideálními předměty umí pít krev. Potkat ji můžete právě v kompozici Warlord Sharpshooters. Tento tým je plný štítů a velkých dávek poškození.

Slow-roll je stejně jako u Duelistů cesta v šetření zlaťáků. Místo trojkového Yasua však hledáte Nidalee. V brzké fázi hry také můžete využít Cultist bonusu od Elise (která také dodává Keeper bonus společně s Jarvanem, jenž v kompozice zůstává), Twisted Fate a Sivir. Důležité jsou předměty z B.F. Swordu, jako je Infinity Edge, Spear of Shojin na Nidalee nebo Giant Slayer pro Samiru. Po dosažení zlaté Nidalee vás čeká honba za 8. a ještě lépe 9. úrovní pro zisk Azira a Samiry.

Ve finále se vaše kompozice bude dominovat pomocí CC efektů a štítů. Poškození zpozadí zatím rozdává Nidalee a takřka nezastavitelná Samira.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.3

Nerf Divine v aktuálním patchi podle všeho nebyl dost velký, aby zabránil Divine kompozicím držet se na nejvyšších příčkách žebříčku. Postavy jako Nasus, Lee Sin nebo Kayle jsou stále velmi oblíbené a využijeme je právě například v Divine Syphoners kompozici. Klíčový je pro ni Chosen Divine Nasus.

Potřetí využijeme stejné strategie – slow-rollu. Po získání trojkového Nasuse a vybavením jej tanky Titan’s Resolve předměty bude velmi obtížné mu čelit. Později ve hře pak hledáme Kayle, kterou vybavíme předměty, které obsahují Bow. Rychlost útoků je pro ni velmi důležitá. Pokud se vám podaří narazit na Sword of the Divine, neboli předmět ze Spatuly, který dodává Duelist bonus, Kayle je pro něj velmi dobrým adeptem. Pro legendární jednotku Swaina se hodí Warmog’s Armor a Hextech Gunblade, po použití své schopnosti získává vašemu týmu dost času, jelikož potrvá celkem dlouho jej zabít.

Syphoners zajišťují léčení útoky a schopnostmi celému týmu, přičemž sobě ještě o něco více. Když se tento bonus sejde s Divine Blessing, protivníci mají proti vašemu týmu opravdu co dělat!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama