Rekkles s off-meta pickem pomohl G2 Esports ke skvělému začátku LEC, Fnatic se nedařilo
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Rekkles s off-meta pickem pomohl G2 Esports ke skvělému začátku LEC, Fnatic se nedařilo

Rekkles s off-meta pickem pomohl G2 Esports ke skvělému začátku LEC, Fnatic se nedařilo

Honza Fremut

Honza Fremut

25. 1. 2021 15:00

Rekkles vytáhl hned na úvodní zápas LEC v této metě ojedinělý pick, který se mu nakonec vydařil!

Reklama

Evropská LEC má za sebou první herní týden, ve kterém si týmy zahrály rovnou tři dni po sobě. Na vrcholu tabulky najdeme G2 Esports a Rogue s perfektním skóre, jak se dařilo ostatním týmům? 

G2 Esports i Rogue s novými tvářemi zvládli úvodní týden na výbornou

Očekávání od obhájců mnoha titulů G2 Esports i Rogue byly veliké. O to víc, že týmy udělaly před začátkem letošního roku změny v sestavě. O změně v barvách G2 již bylo řečeno mnoho, zatímco výměně Vandera za Trymbiho v řadách Rogue nebylo dáno tolik prostoru, kolik by si možná zasloužila. Polský veterán Oskar Bogdan se s Rogue loučil po nezvládnuté základní skupině na Worlds, kde jeho tým skončil na posledním místě se skóre 1-5. Jeho náhradou byl právě polský mladíček Adrian “Trymbi” Trybus, který dosavadní kariéru strávil pouze v regionálních ligách, až se v půlce minulého roku dostal do AGO Rogue – akademie Rogue hrající polskou Ultraligu. A nutno uznat, že práce v AGO Rogue byla minulý rok vynikající. Taková, že po vítězném tažení v EU Masters čtyři hráči zamířili do LEC, trenér Sharkz do LCS a Woolite nyní slouží v barvách Misfits Premier.

Abychom se vrátili zpět k minulému týdnu. G2 Esports v úvodním zápase LEC čekali čeští zástupci z MAD Lions. První překvapení přišlo již v pickovací fázi, kdy se Rekklesovi dostala do rukou Sivir. Jeden z nejméně hraných ADC šampionů v soloq. Na profesionální scéně byla hrána Sivir naposled 31.7.2020 – v zápase Fnatic proti Rogue si ji nevybral nikdo jiný než Rekkles. Musíme uznat, že Rekkles je na profesionální scéně brán za největšího maina této šampionky, což proti Carzzymu potvrdil. Vlivem zbytečných chyb Armuta na toplane MAD Lions ztratili ve hře tempo a G2 Esports si po zásluze došli k vítězství ve 32. minutě. 

Fnatic v úvodním týdnu vyhořeli, jak dlouho budou hledat své nové já?

Neméně velké očekávání měli fanoušci od nové sestavy Fnatic, která se nyní snaží vytvořit novou tvář Fnatic – bez Rekklese. Již úvodní hra ukázala, že podporovatelé Bwipa a spol. budou muset mít v letošní sezóně velmi pevné nervy. Ačkoliv očekávání v souboji proti Misfits hrála do karet hráčů z Fnatic, sestava kolem Nisqyho si na “Zmetcích” vylámala zuby. Týmová kompozice založená okolo teamfightů Fnatic neseděla a velkou část zápasu tahali za kratší konec. Dalo by se až říct, že když Misfits ve 26. minutě zničili nexus, Fnatic si mohli oddychnout, že mají tuto hru za sebou. 

Náznak posunu k lepší budoucnosti nabídl poslední den, kdy se Fnatic podařilo vyhrát proti Schalke a Nisqy si tak mohl připsat jeden úsměvný skalp. Nisqy ještě před začátkem zápasu poděkoval junglerovi Schalke 04 Giliusovi za první letošní výhru Fnatic, Gilius odpověděl “Kardesim (turecky Můj bratře), Play good before you talk shit”. Jenže ani tato prohra Giliuse nezastaví v tom, aby se v LEC prezentoval jako nejjistější jungler v Evropě. Oba týmy ovšem čeká hodně práce, což sám Gilius po prohře uznal na twitteru. 

Rekkles s off-meta pickem pomohl G2 Esports ke skvělému začátku LEC, Fnatic se nedařilo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama