Začíná LEC, Rekkles se v nových barvách postaví Carzzymu
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Začíná LEC, Rekkles se v nových barvách postaví Carzzymu

Začíná LEC, Rekkles se v nových barvách postaví Carzzymu

Honza Fremut

Honza Fremut

22. 1. 2021 15:00

Je tu LEC! Co nás čeká o víkendu a jaké jsou predikce naší redakce na konečné pořadí?

Reklama

Po zimní pauze se konečně dočkali také evropští fanoušci. Dnes v šest hodin večer začne nejvyšší evropská LoL liga LEC! Hned první herní týden se dočkáme tří herních dnů, takže se máme zajisté na co těšit! Níže v článku se také můžete podívat na osobní typy na konečné pořadí členů naší redakce, budeme rádi, když se s námi také podělíte o svůj názor.

G2 Esports s Rekklesem se postaví novým MAD Lions

O změnách v sestavě G2 Esports jsme již psali v článku o LCS. Perkz se po minulé sezóně rozhodl G2 Esports opustit, a tak ho nenahradil nikdo jiný než všem známý ADC hráč Rekkles. Švédský veterán zraje jako víno a minulý rok byl po právu brán jako špička na své roli v Evropě. Jestli se mu podaří udržet formu i v nové sezóně s novými spoluhráči je zatím ve hvězdách.

Zatím ovšem víme, proti komu se postaví v úvodním zápase LEC. Nebude jím nikdo jiný než česká superstar Carzzy. Ani MAD Lions se změny v sestavě nevyhnuly. Tým po Worlds opustil toplaner Orome a jungler Shad0w a ani jednoho neuvidíme v jarním splitu LEC. Zatímco Orome zamířil do akademie Excelu hájit barvy BT Excel v NLC, Shad0w se rozhodl nepřipojit se k žádnému týmu a až to situace dovolí, plánuje odjet do Číny. Nově tedy uvidíme po boku českých Lvíčků tureckého toplanera Armuta, který na Světovém šampionátu zazářil v barvách SuperMassive a junglera ze Španělska Elyoya, který hájil barvy Movistar Riders.

V následujících dvou dnech čekají MAD Lions ještě souboje s novou soupiskou Astralis a v neděli od sedmi hodin se potkají s Misfits. Bohužel se nedočkáme českého souboje, jelikož v barvách Misfits bude roli supporta v prvním týdnu zastávat Vander a Denyk mu bude pouze přihlížet “z lavičky”. G2 Esports se mohou těšit na SK Gaming a Excel – samozřejmě v čele s Patrikem.

Fnatic čekají nové “Bezrekklesovské” výzvy

Stejně jako byl odchod Perkze z G2 Esports velkou ránou pro fanoušky, bylo loučení s Rekklesem pro fanoušky Fnatic velmi bolestivé. Rekkles strávil v barvách Fnatic bezmála šest a půl roku, zatímco se kolem něj točili spoluhráči, on v barvách svého mateřského týmu zůstával a prošel si vším hezkým i špatným. Nyní je ovšem konec velké éry. Rekklese uvidíme v barvách G2 Esports, Fnatic budeme sledovat bez Rekklese. 

Jedná se pochopitelně o velkou výzvu pro celý tým a bude velmi zajímavé sledovat, jak se této výzvy chopí noví tahouni. Společně s Rekklesem Fnatic také opustil midlaner Nemesis, takže se fanoušci mohou těšit na dvě nové tváře. Do LEC se z Ameriky vrací belgický midlaner Nisqy a na pozici ADC nově uvidíme Němce Upseta. Fnatic rozhodně nečeká jednoduchý týden, ačkoliv první zápas odehrají proti nikterak silným Misfits. V sobotu se totiž postaví proti Roque v čele s Larssenem a v nedělním utkání se pokusí překonat Giliuse a spol. v barvách Schalke 04.

Zde přikládáme výše slíbenou tabulku s osobními predikcemi členů redakce na konečný výsledek základní části LEC:

Tým/Tipující Reibl Chyuae Smashee Fremut0 Giry Průměr
G2 Esports 1 1 1 1 1 1
Fnatic 2 2 2 2 4 2,4
Schalke 04 5 4 3 3 2 3,4
MAD Lions 4 3 4 4 3 3,6
Rogue 3 5 5 5 7 5
Excel 6 7 6 6 5 6
Misfits 7 6 7 7 8 7
Astralis 10 8 8 8 6 8
SK Gaming 8 9 9 9 10 9
Vitality 9 10 10 10 9 9,6

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama