Froskurinn kritizuje LEC za chybějící diverzitu, komunita se bouří
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Froskurinn kritizuje LEC za chybějící diverzitu, komunita se bouří

Froskurinn kritizuje LEC za chybějící diverzitu, komunita se bouří

Giry

Giry

19. 1. 2021 17:00

Bývalá komentátorka LEC a LPL znovu pobouřila komunitu.

Reklama

Bývalá komentátorka Indiana “Froskurinn” Black nenechala komunitu po svém odchodu z LEC dlouho čekat a znovu na Twitteru vytvořila text, který se nelíbí velké části hráčů. Ve svém dnešním tweetu poukazuje na to, jak je vysílací tým nejvyšší evropské LoL soutěže sestaven pouze z bělochů. To je podle ní prý špatně.

Jako vždy jsem natěšená na start LEC a budu sledovat, jak se bude mým kolegům dařit. Ten tým je skvělý.

Zároveň ale musíme zmínit diverzitu ve vysílání esportu protože je zde hodně bílé. Jen oslepující bílá. Bílá, kam až oko dohlédne.

Zatímco na twitteru se čas od času lidé postaví za Frosk (mimo jiné i proto, že své odpůrce američanka často blokuje), na redditu se k tweetu strhla vlna nevole. Hráči nejvíce poukazují na to, že v Evropě žije asi 1-2% černochů a absolutní většina obyvatelstva je bílá, je tedy logické, že sestava vysílacího týmu bude tvořená bělochy.

Americké komentátorce se také vyčítá to, že zapomíná na diverzitu mezi národy. Vysílací tým tvoří komentátoři z Anglie, Walesu, USA, Jihoafrické republiky, Belgie a Francie. Evropská soutěž je tedy z evropského úhlu pohledu reprezentovaná z mnoha různých zázemí.

Další hráči přirovnávají tento tweet k situaci, kdyby podobnou absurdnost někdo prohlásil o některé z asijských lig. Komentátoři korejské LCK jsou všichni Korejci, čínská LPL vysílá pouze s Číňany před kamerou. Nikdo však nepochybuje o tom, že je to správné řešení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama