LoL loni vydělalo přes 37 miliard korun
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek LoL loni vydělalo přes 37 miliard korun

LoL loni vydělalo přes 37 miliard korun

Lukáš Novák

Lukáš Novák

9. 1. 2021 07:00

Je tedy nejvýdělečnější nemobilní free-to-play hrou roku 2020

Reklama

Hra League of Legends je tu s námi již pěknou řádku let. Za tu dobu se Riotu podařilo vybudovat velkou a stabilní hráčskou základnu. Není tedy divu, že ani v dnešní době hra neumírá, právě naopak, lolku se daří velmi dobře.

Jak vyplývá ze statistik serveru SuperData, žádné jiné free-to-play PC hře se v loňském roce nepodařilo vydělat více, než právě League of Legends. Konkrétně se jedná o částku převyšující neuvěřitelných 1.75 miliard dolarů, tedy v přepočtu zhruba 37 miliard korun. Jedinou hrou, které se podařilo v rámci minulého roku dosáhnout ještě většího zisku, je Pokémon Go, tedy mobilní titul.

Již zmíněný statistický server věří, že významnou roli v rozšíření světa League of Legends hrálo vydání nové karetní hry Legends of Runeterra. To s vysokou pravděpodobností zároveň napomohlo zvětšení povědomí o lolku i mezi mobilními hráči a přirozeně také zvětšení celkového příjmu, který League of Legends za rok vyprodukuje.

LoL loni vydělalo přes 37 miliard korun

Přesto, že je hra již více než dekádu stará, můžeme s jistototou říci, že její popularita za celou dobu existence nijak významně nepoklesla, což lze prohlásit i o jejích příjmech. Hře se po finanční stránce daří od vydání až dodnes. Například v roce 2013 činil celkový zisk 624 milionů dolarů. V roce 2017 dokonce 2.1 miliardy dolarů.

Při pohledu do historie tedy můžeme vidět, že rok 2020 nebyl celkově nejvýdělečnějším, přesto se vzhledem k současné situaci jedná o úctyhodné číslo. Mnoho profesionálních zápasů bylo totiž kvůli pandemickým opatřením odloženo.

Mezi zdroje příjmů Riotu se v nedávné době zařadil také Valorant, kterému se během prvního měsíce podařilo dosáhnout většího zisku, než jeho největšímu konkurentovi CS:GO.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama