Monitor Samsung Odyssey G5 – herní odysea s 1440p a 144 Hz
i Zdroj: Tryhard.cz
Partnerský obsah Článek Monitor Samsung Odyssey G5 – herní odysea s 1440p a 144 Hz

Monitor Samsung Odyssey G5 – herní odysea s 1440p a 144 Hz

Giry

Giry

31. 12. 2020 17:00

Dívejte se na nejvyšší kvalitu.

Reklama

Na herní pouť není radno se vydat bez pořádného zobrazovacího zařízení, protože právě o skvělý vizuální zážitek jde přece vždycky už v prvé řadě. Své o tom ví i Samsung, který proto hráčům představuje skvost mezi rychlými monitory vyšší střední třídy.

Monitor Samsung Odyssey G5 – herní odysea s 1440p a 144 Hz

144 Hz a WQHD rozlišení nejen pro hráče

Představujeme vám Samsung Odyssey G5 v 27“ provedení. Krásný a pro hráče naprosto univerzální monitor, ze kterého je škoda spustit oči. Zakřivený VA panel nabídne vše, po čem hráči dychtí – ať už je to blesková obnovovací frekvence 144 Hz, díky které se vám snímkové frekvence budou vykreslovat v perfektní rychlosti a vy tak zareagujete na každý podnět okamžitě, či vysoké rozlišení QHD 2560 x 1440 pixelů, jehož prostřednictvím využijete naplno potenciál výkonu své grafické karty. Samozřejmostí je potom minimální doba odezvy, která činí pouhou 1 ms.

Monitor Samsung Odyssey G5 – herní odysea s 1440p a 144 Hz

Stejně tak vám u modelu Odyssey G5 ale nebude chybět ani HDR10, tedy vysoký dynamický rozsah. Užijete si detaily temných scén i výrazně světlých detailů v pestrém zobrazení. Dobrou zprávu máme rovněž pro ty, kteří čerpají výhody adaptivní synchronizaci AMD FreeSync. Monitor ji plně podporuje, takže v kombinaci s podporovanou grafickou kartou zajistí minimalizaci trhání snímků na obrazovce a pomáhá k eliminaci latence na vstupu.

Monitor Samsung Odyssey G5 – herní odysea s 1440p a 144 Hz

Přestože jde o VA panel, doba odezvy je skutečně vynikající, žádného ghostingu obrazu při rychlých pohybech se nemusíte bát a displej je opravdu připraven na maximální nasazení. Pokud by vám sedmadvacítka náhodou byla malá, můžete se poohlédnout i po větší 32“ palcové variantě. Uchytit se monitor dá i pomocí VESA držáku, který vám pak nabídne ještě větší variabilitu. Dodávaný stojan sice není výškově nastavitelný, nicméně působí bytelným dojmem, tuhost nastavení sklonu je příjemná a displej v něm drží velmi stabilně.

Perfektní design a dobrá konektivita

Monitor se chlubí čistým designem, ale nechá na sobě znát i své určení do herního segmentu. Má ovšem velmi tenké rámečky a prohnutá zadní strana nese hrubší designový reliéf. Co se týče konektivity, využít můžete jeden HDMI port a jeden Display Port 1.2. Integrované reproduktory se sice nevešly, ale k dispozici je i výstup pro sluchátka a možná si všimnete i USB portu, který však primárně slouží k aktualizaci firmwaru.

Monitor Samsung Odyssey G5 – herní odysea s 1440p a 144 Hz

Intuitivní, ale zároveň komplexní je ovládání pomocí joysticku umístěného na spodní hraně, který funguje velmi dobře, a v přehledném rozhraní si můžete nastavit vše potřebné, ať už jde o jas, vyvážení černé barvy nebo velikost obrazu. Tady zkrátka není nic, co by se dalo vytknout.

Dostupný rychlý herní monitor s vysokým rozlišením

Hledáte-li ideální kombinaci vyššího rozlišení a zároveň rychlé frekvence pro bleskové vykreslování snímků, Samsung Odyssey G5 bude perfektní volba. Při příznivé ceně spolehlivě naplní nejen tyto zmíněné požadavky, ale zároveň vás oslní pestrým obrazem. Barevné tóny jsou skvělé, dynamický rozsah ve stínech na světlých plochách přidá na živosti a o rychlém vykreslování jsme toho napsali už mnoho. Tohle je zkrátka vše, co hráči potřebují, a přitom za zajímavou cenu.

Zakoupit si monitory z řady Samsung Odyssey můžete ZDE

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama