Nejlepší TFT týmy pro patch 10.23
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT týmy pro patch 10.23

Nejlepší TFT týmy pro patch 10.23

Ajkaaa

Ajkaaa

17. 11. 2020 15:45

Vracíme se k dříve oblíbeným týmům.

Reklama

Máme tu preseason. Jestliže vám ze všech těch změn předmětů a obchodu v LoL jde hlava kolem, co takhle trochu zpomalit a zahrát si TFT? Dnes se naopak ohlédneme trochu do minulosti. Pokud jste si ještě nepřečetli Patch notes číslo 10.23, dostanete se k nim tudy.


Nejlepší TFT týmy pro patch 10.23

Vracíme se na začátek Fates s metou Chosen Cultists! Zábava. Možná ne tolik pro oponenty... Každopádně, jestli se vám brzy v obchodě objeví Chosen Cultist jednotka – Twisted Fate, Elise nebo Pyke – není třeba váhat. Strategie šetření zlaťáků je standard. Neutrácíte tedy zbytečně hledáním jednotek, spíše šetříte nad 50 zlaťáků a poté kupujete zkušenosti. Chcete se totiž dostat na úroveň 8, kde máte větší šanci najít Zileana a poté na úroveň 9, ať můžete na desku všechny Cultisty postavit.

Předměty stavíme primárně na Evelynn – Guardian Angel a AP předměty pro posílení jejích schopností. Jhinovi samozřejmě poskytneme šanci na kritické zásahy a defenzivní předměty ponese Aatrox.

Přední linii tedy tvoří Aatrox s Elise. Elise je skvělý tank, jelikož jí její schopnost umožňuje léčení základními útoky. Kromě nich se jako Cultist bonus vyvolá uprostřed zápasu největší Galio. Ze zadní linie rozdává rány Jhin s Kalistou a nesmíme zapomenout na Evelynn, která sama skočí do zadní linie nepřítele a jednoduše se zbaví jeho carry šampionů.


Nejlepší TFT týmy pro patch 10.23

Chosen – Duelists. Kompozice, která se drží v nejlepších příčkách už od začátku Fates. Chosen Duelist Yasuo, Fiora a nebo Jax jsou jednotky, které vám umožní si tento tým sestavit. Nejlepší je však Chosen Yasuo, jelikož na jeho poškození se do pozdní fáze hry zakládají všechny vaše (doufejme) výhry. Ekonomická strategie je tzv. “slow-roll”, což znamená, že našetříte 50 zlaťáků a každé kolo utratíte přebytečné zlato (nad 50) za hledání šampionů. Na 3 hvězdičky pro jistou výhru potřebujete právě Yasua, ale čím více zaltých jednotek, tím lépe. Šesti duelistů dosáhnete koupí Xin Zhaa, kterého později vyměníte za Lee Sina. 

Na úrovni 8, kde máte už větší šanci, že najdete legendární jednotky, rollujete pro Yoneho. S ním dosáhnete zlaté Exile třídy a váš silný Chosen Yasuo nyní dostane i life-steal.

Mezi duelisty patří v této kompozici také Shen s Jannou, což jsou samy o sobě dobré jednotky – Shen jako tank a Janna, poskytující štíty celému týmu. Společně vám zajistí mystic bonus.

Poznámka autora: Tento tým je mým osobním favoritem, ačkoliv se stále snažím zkoušet něco nového – vidím Chosen Duelist a neodolám. Naposled jsem se umístila druhá, kdy první místo získal právě Chosen Cultist tým (viz výše) a hra už byla jen o pozicích, protože využíval Zephyr předmětů na moje jednotky. Tím chci dodat, že ne vždy prohráváte, protože by váš tým byl slabý, ale stačí sledovat protivníky a na poslední chvíli například přesunout vaše carry na druhou stranu od jejich assasina apod.


Nejlepší TFT týmy pro patch 10.23

Poslední kompozice je pro změnu něčím novým. Přestože z názvu to nevyčteme, budeme potřebovat Chosen jednotku a to nejlépe Chosen Moonlight Dianu, ale fungovala by i Chosen Moonlight Lissandra. Dianu potřebujeme pro 4 asassiny a Lissandru pro 4 dazzler jednotky. Moonlight bonus jim však přidá o úroveň více a zrovna Diana to jako váš tank určitě uvítá.

Ekonomická strategie je opět slow-roll. Na třetí – zlatou úroveň vylepšíte Dianu, Lissandru a nejlépe i Akali. Poté budete kupovat zkušenosti, jelikož na úrovni 8 bude jednodušší hledat posledního Dazzlera – Ezreala. Na celý tým vám také stačí 8 míst na desce. Poškození v tomto týmu je založeno na klíčových předmětech pro Akali – Blue buff, díky kterému bude házet jednu schopnost za druhou, a Rapid Firecannon, který jí zvětší dosah. Diana velmi dobře využije Titan’s Resolve, dokáže s ním utankovat i 4-5 protivníků kolem ní. Její schopnost jí přidá štít a zároveň dává poškození. Pokud ji vybavíte Hextech Gunblade, bude se schopností také léčit.. taková Diana je pro protivníky velkým oříškem.

Tato kompozice poskytuje jak assasiny, kteří se rychle zbaví carry šampionů v zadních liniích, tak také tanky, Dianou i Pykem dlouho vydrží. Dazzler bonus spočívá v snížení AD jednotek protivníka. Měli byste si tedy jendoduše poradit s Duelisty nebo i Cultist týmy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama