Vývojářský deník: Nepovedené experimenty v TFT a předsezóna
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Vývojářský deník: Nepovedené experimenty v TFT a předsezóna

Vývojářský deník: Nepovedené experimenty v TFT a předsezóna

Reibl

Reibl

27. 10. 2020 18:30

Yone a Yasuo obdrží balanční změny kvůli novým předmětům.

Reklama

Vývojář Riot Meddler se opět podělil se zajímavými informacemi okolo League of Legends a TeamFight Tactics. Tentokrát sdělil, jaké herní mechaniky se mohly do TFT dostat a proč se tomu tak nestalo. Odhalil rovněž v jaké fázi se nachází testování předsezónních změn a které postavy kvůli novým předmětům obdrží balanční změny.

TFT experimenty

TeamFight Tactics představuje unikátní hru, která několikrát do roka mění prvky hratelnosti díky změně setu. Vývojáři mají samozřejmě stovky nápadů, a ne všechny se do finální verze hry dostanou. Jaké mechaniky nakonec neuspěly?

Mechaniky setu

Day/Night (Galaxies)

  • Tato herní mechanika by v setu Galaxies střídala den, přechod dne a noc. V každé části dne by byly k dispozici jiné jednotky a získávaly by odlišné bonusy. Stage 1 by představovala den, Stage 2 přechod a Stage 3 noc. Pouze ve dne by v obchodě byly k dispozici Celestial jednotky, v noci by zase měly bonus. Dark Star jednotky naopak.
  • Při testování vyšlo najevo, že tato pravidla jsou moc přísná a omezují hratelnost. Načasování muselo být přesné i s ohledem na úroveň. Vývojáři chtěli zachovat více rozličnosti při hraní a tato funkce ji svazovala.

Pre-picked Chosen (Fates)

  • V této verzi hry se vždy vybralo 5 jednotek, které obdržely Chosen buff. Například každý Nunu se stal Chosen Elderwood.
  • Podobně jako Day/Night verze, i tato svazovala hráče. Ti kolikrát byli nuceni sestavit velmi podobné týmy, jenž byly určeny již na začátku hry.

Třídy a původy

Imperial

  • Testovací set před samotným vydáním hry byl označován jako Set 0. V této verzi hry se objevily různé třídy a původy, jenž se nedočkaly v dané podobě vydání TFT.
  • V Setu 0 třída Imperials původně pracovala se zdmi, jenž šlo přemisťovat. Nakonec se bonus změnil na poškození. Tyto zdi mohly získat čas při boji, případně samotný souboj nasměrovat vašim požadovaným směrem.
  • V dané době nebyli vývojáři plně za jedno, jak pracovat s terénem, jenž ovlivňuje boj.
  • Dost možná se podobná mechanika vrátí. Přeci jenom Azir v aktuálním Fates Setu víceméně tento efekt převzal.

Schopnosti postav

Kontrola mysli

  • Víceméně šlo o schopnost, kdy by vaše postava ovládla mysl nepřátelské jednotky. Ta by poté bojovala proti svému týmu. Tato schopnost by byla velmi náhodná dle ovládnuté postavy a jejich schopností.
  • Ačkoliv se vývojářům zdál nápad “cool”, kontrola mysli nezapadala mezi LoL postavy, a proto z nápadu sešlo.

Bardova ultimátka

  • Během Setu 0 a Rise of the Elements se testovala plošná stáze Barda. Jde přeci jen o jeho velmi unikátní schopnost.
  • Bohužel v jistých případech schopnost ovlivnila špatným způsobem váš tým. Pokud trefila nepřátele, většinou šlo o horší verzi znehybnění. Způsobovala tak hodně zvláštních situací, kdy postavy jen čekaly na vypršení efektu.
  • Dost možná se podobného konceptu dočkáme, ale s jiným výsledným efektem za ponechání stejného vizuálu.

Předsezóna

Aby řeč nebyla jen o TFT, Meddler prozradil i aktuální stav předsezónních změn. Aktuálně se tým zaměřuje na vychytání chyb a balancování chystaných změn. Několika předmětům bylo ubráno poškození, zejména z unikátních pasivek a aktivních částí.

Zároveň se balančních změn dočkají i šampioni, jenž by ve velkém profitovali z nových předmětů. U některých jsou si vývojáři jistí, že obdrží balanční úpravu již při vydání reworknutých předmětů. Například Yone a Yasuo již obdržely balanční úpravy, které se týkají kritického poškození. Úprav se dočkají také postavy, které vyžadují manu u předmětu s komponentem Sheen.

Zbytek šampionů se podle nových předmětů upraví postupně. Ve hře jsou i celé balanční úpravy kitu, případně problematického předmětu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama