Finále Sazka eLEAGUE sledoval na Twitchi rekordní počet diváků
i Zdroj: Tryhard.cz
Partnerský obsah Článek Finále Sazka eLEAGUE sledoval na Twitchi rekordní počet diváků

Finále Sazka eLEAGUE sledoval na Twitchi rekordní počet diváků

Giry

Giry

26. 10. 2020 07:00

Je dobojováno, kdo si odnesl tučnou výhru?

Reklama

Vyvrcholení prvního ročníku největšího česko-slovenského projektu v elektronickém sportu Sazka eLEAGUE sledovalo o uplynulém víkendu 17. a 18. října rekordní množství diváků. Souboj hráčů ve hře Counter-Strike: Global Offensive vidělo na platformě Twitch jen v neděli sto tisíc diváků. V součtu si na všech vysílajících kanálech včetně Facebooku a partnerského webu projektu iSport.cz finálový víkend pustilo téměř 217 tisíc diváků. V rámci hry CS:GO jde o historicky nejvyšší dosažená čísla v Česku i na Slovensku.

Celý projekt Sazka eLEAGUE odstartoval v březnu v rámci partnerství deníku Sport a jeho webu iSport.cz s loterijní společností Sazka. „Během několika měsíců jsme i přes covid situaci, kvůli níž se bohužel nemohl uskutečnit offline event za přítomnosti fanoušků, dokázali vybudovat špičkovou ligu, která vzbudila velký ohlas i zájem nejen v esportové komunitě, ale také u širší veřejnosti,“ uvedl Esports manager vydavatelství Czech News Center, kam deník Sport patří a kam zároveň patří i deník E15, Pavel Janega.

Finále Sazka eLEAGUE sledoval na Twitchi rekordní počet diváků

Vítězem podzimní části Sazka eLEAGUE CS:GO se stal liberecký tým Sinners, esportová odnož hokejového klubu Bílí Tygři Liberec, který zvítězil také v jarní části. S oběma tituly si tento rok vystřílel unikátní trofej, vítězné prsteny a historicky nejvyšší finanční odměnu v česko-slovenském e-sportu 650 tisíc korun. Ve hře Dota 2 kralovali hráči eSuby. Celkem se mezi nejlepší týmy v CS:GO a Dota 2 rozdělilo 1,3 milionu korun.

Do studia během finále zavítal také známý influencer a bývalý youtuber Jirka Král, jenž na nějaký čas ovládl Instagram @sazkaeleague.cz a ukázal divákům produkci a zákulisí finále.

Fanoušci si tento rok v rámci Sazka eLEAGUE mohli pustit celkem 164 streamovaných zápasů, včetně studiových přímých přenosů z jednotlivých kvalifikací, ligových a finálových kol. Týmy v nejvyšších soutěžích CS:GO a Dota 2 byly finančně podpořeny částkou 1,2 milionu, a navíc měly příležitost hrát o prize pool ve výši 1,3 milionu. Celkem si tedy nejlepší týmy rozdělily částku, která nemá obdoby, přes 2,5 milionu korun.

Finále Sazka eLEAGUE sledoval na Twitchi rekordní počet diváků

Profesionální struktura Sazka eLEAGUE, která vznikla za oficiální podpory vydavatele her, americké společnosti Valve, je mediálně pokryta na stránce www.sazkaeleague.cz. Vedle zpravodajství a novinek jsou zde livestreamy, videosestřihy ze zápasů, rozhovory s hráči, analýzy, statistiky či profily týmů. Projekt funguje také za výrazné podpory herní agentury Grunex a televizního pořadu Re-play, prodejce videoherní techniky CZC.cz, OMEN, Samsung Odyssey nebo značky Red Bull.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama