Herní monitory Gigabyte - velká úhlopříčka, jemné rozlišení a hodně hertzů za super cenu
i Zdroj: Tryhard.cz
Partnerský obsah Článek Herní monitory Gigabyte - velká úhlopříčka, jemné rozlišení a hodně hertzů za super cenu

Herní monitory Gigabyte - velká úhlopříčka, jemné rozlišení a hodně hertzů za super cenu

Giry

Giry

13. 10. 2020 06:00

Kvalitní zobrazování by mělo být základem vaší herní sestavy.

Reklama

Velká úhlopříčka, jemné rozlišení a vysoká obnovovací frekvence. Tři velmi důležité parametry, které ovlivňují požitek z obrazu. Spolu s kvalitním barevným podáním můžeme tyto vlastnosti označit za pilíře kvalitních monitorů. Všechny tyto vlastnosti splňují i monitory Gigabyte. Výrobce jich nabízí hned celou řadu. My se podíváme na trojici s označením G27Q, G27QC a G34WQC, které navíc nabízejí i skvělý poměr ceny a výkonu.

Herní monitory Gigabyte - velká úhlopříčka, jemné rozlišení a hodně hertzů za super cenu

V označení jednotlivých produktů má Gigabyte samozřejmě pořádek, a tak všechny modely už svým názvem leccos napovídají. Písmeno G značí herní „Gaming“ sérii, 27 a 34 úhlopříčku, W je z anglického „wide“, Q odkazuje na QHD rozlišení a nakonec „C“ značí zahnutý displej. Definice bychom měli, nyní postupně k monitorům.

Gigabyte G27Q

Gigabyte G27Q tedy nabídne 27palcovou úhlopříčku s rozlišením 2560x1440 pixelů. Klasickému Full HD už prostě odzvonilo, zvlášť na větší ploše, kterou s tímto monitorem využijete na maximum. Vysoká obnovovací frekvence 144 hertzů a špičková doba odezvy 1ms dělají z tohoto monitoru ideálního parťáka na hraní. Hráče jistě potěší i podpora technologie FreeSync Premium & Adaptive-Sync, který zužitkuje každý snímek vyprodukovaný vaší grafickou kartou.

Herní monitory Gigabyte - velká úhlopříčka, jemné rozlišení a hodně hertzů za super cenu

Barevné pokrytí 92 % DCI-P3 prostoru také patří k těm lepším, stejně jako maximální jas 350cd/m2. Skvělé pozorovací úhly zprostředkuje IPS panel s kontrastním poměrem 1000:1. Monitor Gigabyte G27Q dále nabídne VESA standard a herní funkce Black Equalizer, Game assist a Dashboard. S cenovkou okolo devíti tisíc navíc patří tento model ve své kategorii k těm nejlevnějším s tunou funkcí navíc.

Gigabyte G27QC

Model G27Q už sám o sobě představuje dobrou a cenově výhodnou koupi, ale tím nabídka výrobce nekončí. Zahnutý G27QC je zde pro milovníky pohlcujícího zážitku. Kdo někdy zahnutý monitor vyzkoušel, tak ví, že prohnutí opravdu vtáhne více do děje. Precizně zakřivená obrazovka v poměru 1500R není jediným lákadlem a odlišností od plochého bratříčka. Obnovovací frekvence VA panelu zde dosahuje 165 Hz.

Herní monitory Gigabyte - velká úhlopříčka, jemné rozlišení a hodně hertzů za super cenu

Opět nechybí podpora FreeSync a G-Sync. Zachována byla doba odezvy o hodnotě 1 ms. Rovněž při hraní můžete využít funkce jako Aim Stabilizer a další. Kontrast zde dosahuje poměru 3000:1 a oproti dražší konkurenci nabízí G27QC například USB hub, vestavěné reproduktory i zdroj.

Gigabyte G34WQC

Závěrečný kousek, Gigabyte G34WQC, pak míří na milovníky multitaskingu i herní nadšence. Úhlopříčka s poměrem stran 21:9 není ničím novým. Hry tento poměr podporují již nějakou dobu a moderní filmy se konečně pustíte bez černých pruhů na horní a spodní části monitoru.

Herní monitory Gigabyte - velká úhlopříčka, jemné rozlišení a hodně hertzů za super cenu

Gigabyte G34WQC nabízí to nejlepší. VA panel s rozlišením 3440x1440 můžete klidně využít jako dva samostatné monitory díky funkcím PIP a PBP. Obnovovací frekvence opět sahá až na 144 Hz a odezva pouhé milisekundy zajistí, že vaše reflexy využijete naplno v každé herní bitvě.

Ani zde se nezapomnělo na podporu HDR a dobré barevné pokrytí 120% sRGB. Ačkoliv je monitor určen hlavně pro hráče, oblíbí si ho i nároční pracanti, kteří k seberealizaci vyžadují hodně virtuálního prostoru. Velkou obrazovku doprovází i zakřivení 1500R, díky kterému všechen obsah zůstane ve vašem zorném poli.

Hodně muziky za málo peněz

Gigabyte všechny tři monitory dále vybavil podporou HDR400 standardu, dvojicí HDMI a Display portem. Celá trojice rovněž ukrývá zabudované reproduktory a řadu herních funkcí. Navíc se produkty mohou pochlubit povrchovou úpravou zabraňující odleskům a technologií Flicker-free.

Co je na tom ovšem nejlepší, je cenovka. Všechny tři monitory jsou k dostání za nižší ceny než konkurence. Základní G27Q je mezi 144Hz IPS QHD monitory jeden z nejlevnějších, přitom nabízí mnohem více, než dražší konkurence. Zahnutý G27QC lze dokonce označit za nejvýhodnější v dané kategorii - cenovkou i parametry. Nakonec protáhlý G34WQC naděluje konkurenci celkem propastný rozdíl až několika tisíc korun. Modely Gigabyte G27Q, G27QC a G34WQC jsou prostě mistry svých kategoriích v poměru cena a výkon. Více za svoje peníze jen tak nezískáte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama