Nejlepší TFT týmy pro patch 10.20
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT týmy pro patch 10.20

Nejlepší TFT týmy pro patch 10.20

Ajkaaa

Ajkaaa

6. 10. 2020 16:00

Které týmové kompozice se nejvíce vyplatí?

Reklama

TFT: Fates má za sebou první patch a už jsme měli pár dní na rozehrátí. Aktualizace klasicky zamíchala kartami, a žebříček nejlepších týmů se pozměnil. Vybrali jsme 3 z momentálně nejsilnějších kompozic. Čtěte dál a třeba najdete i vy svého favorita!

Nejlepší TFT týmy pro patch 10.20

Jestliže jste v brzké fázi hry narazili na Chosen Duelist šampiona – nejlépe Yasua, ale jde to i s Fiorou – určitě zkuste Chosen Duelist kompozici. Tato strategie se řídí tzv. “slow-roll” způsobem hry, což znamená, že našetříte 50 zlaťáků a každé kolo utratíte přebytečné zlato (nad 50) za hledání šampionů. Chcete totiž dostat (alespoň) Yasua na 3 hvězdičky. To by se vám mělo podařit na úrovni 5. Šesti duelistů dosáhnete koupí Xin Zhaa, kterého později vyměníte za Lee Sina.

Po dosažení 3-hvězdičkových šampionů chcete dosáhnout úrovně 8, kde máte už větší šanci, že najdete legendární jednotky, zajímá vás nejvíce Yone. S ním dosáhnete zlaté Exile třídy a váš silný Chosen Yasuo nyní dostane i life-steal. Na případé deváté úrovni můžete přidat Ireliu.

S touto kompozicí máte přední linii, která je nejenže velmi silná, ale také něco vydrží. Ze zadních řad rozdává rychlými útoky poškození Kalista a štíty celému týmu poskytuje Janna.


Nejlepší TFT týmy pro patch 10.20

Další z kompozic využívajících Chosen šampiony je Spirit Shade. Tu můžete zvolit v případě, že v dostanete v obchodě v počátečních kolech Chosen Shade Zeda. Klíčovými předměty pro něj jsou Bloodthirster a Guardian Angel, díky kterým zůstane dlouho (a dvakrát) naživu. Třetím předmětem je Rapid Firecannon, umožňující útočit i z velké vzdálenosti. AP  a mana předměty si schovejte pro Ahri.

Do začátku hry využijete Cultist vlastností Elise, Pyka a Evelynn, ale později je můžete prodat. Stejně jako předchozí kompozice se vyplatí strategie slow-roll.  Na zlatou úroveň, tedy 3 hvězdičky však nejvíce potřebujete jen Zeda, jakmile ho dosáhnete, směřujte k osmé úrovni a Kaynovi. 

Tento tým je silný například proti Sharpshooters, jelikož se jim vaše Shade jednotky teleportují za záda, kde je nikdo většinou nechrání a tím vás zbaví starostí hned na začátku kola. Štíty a léčení vám poskytne Yuumi s Jannou.


Nejlepší TFT týmy pro patch 10.20

Jako poslední zde pro tuto aktualizaci máme variantu týmu, která je hratelná s brzkým Chosen Brawler šampionem. Tím může být Maokai, Tahm Kench nebo třeba Sylas. Začít můžete s moonlight třídou, která by měla zajistit výhry v prvních kolech. Tentokrát se neřídíme slow-rollem, ale standardním průběhem hry, kdy zbytečně neutrácíte za hledání šampionů a dostanete se na úroveň 5 ve fázi 3-1 a úroveň 8 v 5-1. Ke všem brawlerům totiž potřebujete najít Setta. Ten význačně změní průběh všech kol.

Při úspěšném průběhu tak máte velmi silnou přední linii, která za sebe jen tak někoho nepustí (ale můžete dát jednoho nebo dva brawlery dozadu na ochranu Ashe, pokud hrajete proti silným assassinům/shade šampionům). Elderwood a Hunter třídy posilují Ashe. Protivníci si tedy dělají velmi dlouho starosti s “neprůstřelnou” přední linií a vaše “lovkyně” zatím bez povšimnutí maže jednoho nepřítele za druhým.


To je pro náš výběr v této aktualizaci vše. Pokud jste stále neviděli, co přesně je v této aktualizaci jinak, skočte se mrknout do našich patch notes z minulého týdne a třeba sami přijdete na jinou skvělou kompozici.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama