Pohádková sezóna MAD Lions končí, LGD postupují
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Pohádková sezóna MAD Lions končí, LGD postupují

Pohádková sezóna MAD Lions končí, LGD postupují

Dominik

Dominik

29. 9. 2020 14:30 1

Ani dobré výkony české dvojce z MAD Lions nestačily k postupu. Evropa poprvé odchází z play-in fáze poražena.

Reklama

Máme za sebou první vyřazovací zápasy playin fáze. Tým LGD se utkal s Rainbow 7 o pozici ve finálovém zápase proti Legacy. Evropský zástupce MAD Lions pak bojovali s tureckým SuperMassive Esports.

LGD vs Rainbow 7

První BO5 série letošních worlds proběhla mezi favority z číny, kteří ovšem svou roli favorizovaného celkou zatím nepotvrdili a Rainbow 7. Svá zaváhání ve skupinové části playin si dokázali vynahradit demolicí mexického celku. Ve třech hrách, které dohromady nepřesáhly ani hodinu a půl ukořistili tři snadná, i když očekávaná vítězství. 

MAD Lions vs SuperMassive Esports

V sérii plných pěti her, kde se síly přelévaly ze strany na stranu a chyba střídala další chybu, si nakonec výhru odnáší turecký celek SUP. Ten byl objektivně v celé sérii lepším týmem. Jungler KaKAO a toplaner Armut své protivníky Odoameho a Shadowa zastínili. Ani statečné výkony Humanoida, který čelil téměř v každé hře několika cílovým banům, bohužel nestačily k výhře. Shadow se často nechal unést instinktem a vynucoval potyčky, které pro MAD končily špatně. Na botlane to pak byl především draft, který převážil misky vah na stranu tureckého celku. MAD Lions za sebou ovšem mají jako nováček evropské soutěže skvělou sezónu a zkušenosti z velkých akcí, které jim letos chyběly, příští rok určitě zužitkují ve svůj prospěch.

Poslední dvě místa v základních skupinách

Hlavní zkouška čeká čínský celek LGD zítra, kdy se utkají s týmem Legacy Esports z Oceánské soutěže. Vítěz tohoto souboje si zajistí místo v základní skupině. Ještě před začátkem turnaje by nikdo nepochyboval o jasném vítězství pro celek z LPL, ale po trápení Peanuta a jeho spoluhráčů a také po skvělých výkonech Legacy Esports si výsledkem nikdo není jistý.

O postup budou hrát také turečtí Supermassive proti Unicorns of Love z ruské ligy. Ani tady není výsledek jistý, ale komunita se spíše přiklání k výhře jednorožců.

Průběh Worlds můžete sledovat v našem celkovém přehledu turnaje, který postupně aktualizujeme s každým odehraným dnem.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama