Americký celek Cloud9 opouští trenér Reapered
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Americký celek Cloud9 opouští trenér Reapered

Americký celek Cloud9 opouští trenér Reapered

Reibl

Reibl

15. 9. 2020 12:00 1

Náhrada se teprve hledá.

Reklama

Tým Cloud9 zažil opravdu zvláštní sezónu v LCS. Nová sestava v čele s přestoupivším Zvenem byla na začátku roku hodně podceňována. Tým ovšem na jaře prohrál pouhé dva duely včetně play-offs a ukořistil tak prvně od jara 2014 titul mistra LCS. Bohužel se tým nemohl účastnit svého vůbec prvního MSI turnaje. Ten byl kvůli pandemii kompletně zrušen. Letní část kopírovala zprvu tu jarní. Ke konci ovšem přišel výkonnostní pád, který překazil celku nejen naděje na titul, ale rovněž kvalifikaci na Worlds.

Cloud9 končí letošní sezónu sice s titulem mistra jarní části, ovšem bez účasti na jakémkoliv mezinárodním turnaji. To je jistě zklamání pro hodně fanoušků. Zvláště po formě, kterou tým měl. Streamer IWillDominate později při rozhovoru se členy týmu oznámil, že Cloud9 neplánují měnit hráče. Jenže o trenérovi nepadlo ani slovo. Spekulace se potvrdily a dosavadní trenér Cloud9, Reapered, končí svůjí působnost v této organizaci.

Reapered byl členem Cloud9 od léta roku 2016. Od té doby získal několik ocenění trenéra splitu a s týmem nakonec dosáhl i na titul v LCS. Mezi mezinárodní úspěchy si může připsat čtvrtfinále v roce 2017 a semifinále roku 2018 na Worlds. Reapered je aktuálně považován za jednoho z nejlepších trenérů v LCS, který dokázal několikrát přenést výkony na domácí půdě i na mezinárodní stage. Mnozí chválí i jeho nadání pro hledání mladých domácích talentů, jako byl Contractz, Blaber, Licorice a mnoho dalších.

Kam míří cesta Reapereda není zatím zcela jasné. Bývalý trenér C9 se zatím nechal slyšet, že zvažuje jak nabídky na post trenéra, tak i další pozice. Hrát ve 28 letech rozhodně neplánuje. Otázkou zůstává, kdo Reapereda nahradí. Vzhledem k tomu, že první zápas čeká tým až v lednu při startu LCS, má organizace na hledání času dost.

Americký celek Cloud9 opouští trenér Reapered

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama