Trůn LCS patří po třech letech TSM!
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Trůn LCS patří po třech letech TSM!

Trůn LCS patří po třech letech TSM!

Honza Fremut

Honza Fremut

7. 9. 2020 16:00

Team SoloMid porazil ve finále LCS FlyQuest! Jednomu hráči v průběhu finále vypadl proud!

Reklama

V průběhu včerejší noci byla dohrána také zámořská LCS. Do finále se dostal FlyQuest vedený WildTurtlem a překvapivě také Team SoloMid. 

Team SoloMid je po třech letech znovu na vrcholu

Že jde o hodně a TSM chtějí po třech letech stanout na vrcholu a ačkoliv pouze z pohodlí domova, nikoliv před halou plnou fanoušků, pozvednout pohár pro vítěze LCS, bylo jasné hned od začátku. Důkazem pro fanoušky bylo také to, že se Bjergsen po dlouhé době oholil, což bylo možné vidět na kameře, kterou měl každý hráč, ať hrál odkudkoliv. 

První hra šla bez větších problémů ve prospěch TSM, ve druhé hře došlo ovšem k problému, který bezpochyb celé finále poznamenal a spoustu fanoušků na něj bude ještě dlouho vzpomínat. Po teamfightu u Heralda v 11. minutě byla hra přerušena. Po chvíli bylo fanouškům oznámeno, že došlo k technickému problému u jednoho hráče a čeká se na více detailů. Čekání se protáhlo na hodinu a bylo upřesněno, že problém nastal u WildTurtla, který hrál z domova  a bohužel v jeho apartmánu došlo k výpadku proudu a v průběhu finále se musel přesunout do tréninkového komplexu FlyQuestu. Tato dlouhá pauza pochopitelně všechny hráče ovlivnila, ovšem vítězem byly TSM, kterým stačila pouze jediná výhra a mohli slavit. 

Celá série se ovšem pro Bjergsena a spol. zkomplikovala, když následující dvě hry ovládli hráči týmu FlyQuest a vyrovnali stav na 2:2. Také poslední hra se zpočátku vyvíjela lépe pro partu kolem WildTurtla, kterým se povedl dive na levelu 2 a Santorin vyvázl s minimem životů. TSM ovšem později skvěle využili svůj roam potenciál a po třinácté minutě si začali brát rozhodující hru ve svůj prospěch a ve 33. minutě jí také ukončili zničením nexusu FlyQuestu. 

TSM jsou tedy po dlouhém čekání sedminásobnými vítězi LCS a na Worlds do Číny poletí s velkým sebevědomím. Po příchodu DoubleLifta, zdá se, parta s Bjergsenem v čele, našla ideální rozpoložení a herní pohodu a nutno uznat, že to je především dánský midlaner, kdo se o tento nečekaný úspěch postaral. 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama