Riot odhalil nový model vydávání karet a expanzí
i Zdroj: Tryhard.cz
LoR novinky Legends of Runeterra Článek Riot odhalil nový model vydávání karet a expanzí

Riot odhalil nový model vydávání karet a expanzí

Dominik

Dominik

15. 8. 2020 12:30

S příchodem nové expanze 26. srpna nás čeká i změna v systému vydávání nových karet.

Reklama

Na majestátní hoře, kde kosmické bytosti propůjčují svou sílu smrtelníkům. Kde astrální draci stoupají za hranice oblohy a kmeny věřících se oddávají slunci, měsíci a hvězdám.

Vítejte v Targonu a nové expanzi pro Legends of Runeterra: Call of the Mountain.

Call of the Mountain však není jen expanzí - je to také set, do kterého mají přijít dvě další expanze.

Co nás čeká nového?

S příchodem nové expanze 26. srpna nás čeká i změna v systému vydávání nových karet. Riot již ve videu What’s Next for Runeterra nastínil, jaké novinky chystá a nyní přichází s bližšími informacemi.

Krátké definice

  • Do expanze se řadí všechny karty, šampioni, kosmetické úpravy a herní módy, které budou přicházet s velkými patchi. (zhruba každé dva měsíce)
  • Set je skupina všech expanzí, které v daném časovém období vyjdou. Jméno vždy ponese po první expanzi, která v rámci daného setu přijde.
  • Nová hodnocená sezóna započne vždy s příchodem nové expanze a pojmenována bude po ní. 

Počínaje expanzí Call of the Mountain se můžeme těšit na vydávání nových karet v horizontu přibližně dvou měsíců. Každý set, který bude obsahovat 3 expanze, se zaměří na nový region. Prvním bude právě Targon.

První expanze setů budou o něco větší než dvě následující. Obsáhnou všechny potřebné karty pro představení hlavních témat nových regionů a několik funkčních balíčků obsahujících karty dané expanze. Pro rozšíření Call of the Mountain to je 82 karet společně se 7 šampiony. 

Druhé a třetí expanze jednotlivých setů budou přibližně o poloviční velikosti. Tato rozšíření přinesou kombinaci nových témat a mechanik, které naváží na první větší expanzi. Pro první rozšíření to činí 37 karet a 3 šampioni.

Do budoucna každý set přidá do každého regionu nového šampiona a nové expanze pak karty pro všechny regiony. Některé expanze přinesou více karet v rámci daného regionu než jiné, včetně šampionů. Po příchodu poslední expanze by i tak měly všechny regiony mít stejný podíl šampionů a téměř i karet. I v případě, že do vašeho oblíbeného regionu zrovna nedorazí nový šampion, každá expanze nabídne karty pro podporu klasických strategií.

Riot odhalil nový model vydávání karet a expanzí

Rising Tides jako rozporuplný model

Celý uvedený model se velice liší od toho, který jsme viděli při oficiálním spuštění hry. Vývojáři se nechali slyšet, že ačkoliv považují expanzi Rising Tides jako úspěšnou, není to způsob, kterým by chtěli vydávat přibývající obsah do hry. Přidání 120 karet během jednoho patche byl skvělý způsob, jak spojit již hrající a nové hráče. Hráči, kteří se účastnili beta testování a mají již nějaký čas odehraný, dostali nový obsah a nově příchozí zas objevovali nové mechaniky a příběhy společně s nimi. I přes to, že se jednalo o úspěšný start hry, designéři již delší dobu spekulovali o jiném přístupu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama