Nejméně úspěšné regiony a šampioni pro patch 1.7
i Zdroj: Tryhard.cz
LoR novinky Legends of Runeterra Článek Nejméně úspěšné regiony a šampioni pro patch 1.7

Nejméně úspěšné regiony a šampioni pro patch 1.7

Little Panda

Little Panda

10. 8. 2020 12:00

Které regiony a šampiony potkáte v rankedech nejméně často? A které kombinace jsou nejhorší?

Reklama

Patch 1.7. neobsahoval vůbec žádné balanční změny, a tak se meta i nadále odvíjí od patche 1.6, kde Riot nerfnul především Noxus Aggro a šampiony pro Freljord a velkých změn se dočkal Heimerdinger.

V tomto článku se podíváme na nejméně hrané a nejhorší regiony (a jejich kombinace) a šampiony pro tento patch.

Náš výběr má následující kritéria: 

  • Všechny ranked hry Iron – Diamond
  • Nejnižší playrate (v kolika procentech z celkových her se objevují)
  • Nejnižší winrate (kolik procent z celkových her tvoří výhry)
  • Regiony s alespoň 1% playrate
  • Šampioni s alespoň 0,5% playrate
  • Zdroj: Mobalytics

Nejméně hrané

Nejprve se podíváme na nejméně hrané regiony a šampiony.

Regiony

Následující regiony a jejich kombinace jsme prozatím v rankedech v patchi 1.7 mohli potkávat nejméně. Je velká šance, že tomu tak bude až do dalšího patche.

Nejméně úspěšné regiony a šampioni pro patch 1.7

Z této statistiky je velmi dobře vidět, že snahy Riotu o nerf velmi silného Noxus Aggro balíčku byl úspěšný, nyní má winrate 50,3%, tedy je velmi vybalancovaný. Je to ale také důvod, proč ho hráči již nemají tolik zájem hrát. Balíček byl prostě a jednoduše silný ale ne příliš zábavný. To samé se ale nedá říci o první příčce, Bilgewater a Ionia se zde objevil na podobné pozici i v patchi 1.5. Ionia je velmi komplikovaný region, který se nejvíce hraje samostatně s několika doplňkovými kartami a s mnoha regiony si nesedne vůbec. Právě proto má i tato kombinace příšerný winrate 34,6%. To stejné by se dalo říci i o kombinaci Freljord + Ionia, kdy je winrate o něco vyšší, ale zájem hráčů je stále malý.

Šampioni

Následující šampiony a jejich kombinace jsme prozatím v rankedech v patchi 1.7 mohli potkávat nejméně. Je velká šance, že tomu tak bude až do dalšího patche. Šampioni jsou ve statistikách vždy přiřazeni ke konkrétnímu balíčku. Pokud jsou tito šampioni ze stejného regionu, je k nim vždy přiřazen doplňkový region.

Nejméně úspěšné regiony a šampioni pro patch 1.7

Velkým překvapením je zde hlavně Ashe + Thresh kombo. Ačkoliv je balíček hrán pravděpodobně jen několika hráči (možná i jen jedním), mají s ním hodně velkou úspěšnost a stojí za vyzkoušení. Co se týče druhé a třetí příčky je nutné na začátek říci, že balíčky s jedním šampionem často bývají velmi problémové a je potřeba mít dobrou myšlenku při jejich tvoření. Pokud se podíváme na Piltover&Zaun TFko, je vidět že autoři těchto balíčků hodně narazili, a to nejen komplikovanosti samotného šampiona. Naopak Kalista ve spojení s Freljordem přinesla autorům nemalý pokrok v rankedech.


Nejhorší

Nyní je čas si prohlédnout, které regiony a šampioni měli v rankedech nejmenší úspěch.

Regiony

Následující regiony a jejich kombinace měli dosud v rankedech v patchi 1.7 nejnižší winrate. Je velká šance, že tomu tak bude až do dalšího patche.

Nejméně úspěšné regiony a šampioni pro patch 1.7

Tato statistika jen pouze kopíruje to, co bylo řečeno výše. Ionia je prostě region sám pro sebe a je těžké ho dobře kombinovat s ostatními. Zajímavý je malý winrate Ionia + Piltover&Zaun. Toto kombo ještě minulou sezónu trápilo mnoho hráčů právě díky příšernému OTK Karmy s Ezrealem. Dnes se posouvají čím dál tím více ke dnu díky nepřímým nerfům a buffům aggro a control balíčků.

Šampioni

Následující šampioni a jejich kombinace měli dosud v rankedech v patchi 1.7 nejnižší winrate. Je velká šance, že tomu tak bude až do dalšího patche. Šampioni jsou ve statistikách vždy přiřazeni ke konkrétnímu balíčku. Pokud jsou tito šampioni ze stejného regionu, je k nim vždy přiřazen doplňkový region.

Nejméně úspěšné regiony a šampioni pro patch 1.7

Fizz, Twisted Fate a Jinx, to jsou šampioni, kteří si již od svého vydání prochází těžkými časy a vývojáři je bedlivě sledují. Jak Jinx, tak i Fizz si prošli menšími úpravami, ale ani to jim příliš nepomohlo. Naopak Twisted Fate se dočkal nepřímého nerfu v podobě úpravy vykrádání nepřátelského balíčku a zájem o jeho hraní klesl společně s jeho winrate. Karma s Ezrealem zde jen kopírují Ionia + Plitover&Zaun kombo, které bylo zmíněno ve statistice výše.


Zajímavé balíčky

Následující balíčky se v dnešní statistice jeví jako ty nejzajímavější, i přestože se u některých jejich kombinací objevují velmi nízká čísla playrate či winrate. Pokud máte rádi experimentování s balíčky, uvádíme jejich kódy pro zkopírování do vaší kolekce.

  • Kódy na balíčky (s nejvyšším winrate dané kombinace)
    • Ashe + Thresh
      • CEBAMAIBAMFREHRGFICACBIUFAYTIAQEAECQGIBOGYAQCAIHAA

Který region je váš nejoblíbenější? A se kterými šampiony máte v rankedech největší úspěch? Své názory pište do komentářů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama