Dramatický závěr LEC: všechny týmy mají stále šanci na playoffs
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Dramatický závěr LEC: všechny týmy mají stále šanci na playoffs

Dramatický závěr LEC: všechny týmy mají stále šanci na playoffs

Reibl

Reibl

7. 8. 2020 15:30

Základní část spěje ke konci.

Reklama

Tento víkend nás čekají závěrečné duely základní části letního splitu LEC. Následující 3 hrací dny rozhodnou, pro které týmy sezóna končí. Pro jeden celek ovšem může umístění na prvním místě znamenat jistou vstupenku na Worlds.

Výsledky všech klání najdete tradičně v esportovém přehledu.

Vstupenky na Worlds

Kdo nepostoupí do playoffs, ten nepoletí na Worlds. Takto jednoduchá je základní myšlenka, která rozdělí týmy na dva balíky. Prvních 6 celků postupuje do playoffs a utká se o titul LEC a 4 letenky na světový šampionát. Poslední 4 týmy ze základní části nebudou mít již žádnou šanci se na Worlds dostat.

Vzhledem k systému playoffs má celek, který vyhraje základní část letního splitu, jistou účast na světovém šampionátu. V pavoukovi vyřazovací části může totiž tento tým skončit nejhůře na 4. pozici, jenž k postupu stačí. Nejlépe mají k prvnímu místu našlápnuto MAD Lions a Rogue. Oba celky se navíc vzájemně střetnou v sobotu ve 21:00. Půjde tím pádem o velmi důležité utkání.

Pro úplnost je nutné dodat, že týmy budou do playoffs rozřazené dle získaných bodů z playoffs jarní části a zkladní části letního splitu.

Boj o TOP 4

První dvě místa si nejspíše pohlídají MAD Lions a Rogue. Ovšem boj o umístění bude probíhat na dalších frontách. SK Gaming, G2 Esports, Fnatic a Excel dělí jedna výhra. Umístění v TOP 4 je rovněž velmi důležité, jelikož dvojici z těchto týmů umožní prohrát jednu Bo5 sérii v playoffs. Opět zde ale platí, že rozlosování do playoffs určují body z jarní i letní části. Nejvíce těchto bodů na jaře nasbírali G2 Esports a Fnatic. Vzhledem ke kvalitám těchto týmů je můžeme očekávat v TOP 4.

Každá hra může rozhodnout

Rozebrali jsme si situaci u prvních šesti týmů. Tabulka LEC je ovšem velmi vyrovnaná i níže. Origen, Misfits a Vitality ztrácejí pouze jedinou výhru na postupovou pozici do playoffs. Poslední Schalke 04 potřebují dohnat rozdíl dvou her, a i to je velmi reálné vzhledem k nedávným výsledkům.

LEC zakončuje základní část třemi hracími dny. Tradiční páteční zápasy od 18:00 a sobotní od 17:00 doplní nedělní hrací den. Ten rovněž startuje v 17:00 našeho času.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama