Paralelní vesmíry #1: Arcade
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Paralelní vesmíry #1: Arcade

Paralelní vesmíry #1: Arcade

Lukáš Novák

Lukáš Novák

7. 8. 2020 18:00

Víte, co se děje ve světě League of Legends daleko za hranicemi Runeterry?

Reklama

Všichni jistě známe příběhy o šampionech obývajících Runeterru. Někteří jsou mocnými vládci celých národů, vojevůdci, jiní třeba prokletými bytostmi potloukajícími se bezcílně světem. Napadlo vás ale někdy, co se děje mimo Runeterru? Až za hranicemi jejího vesmíru?

Paralelní vesmíry #1: Arcade

League of Legends je zasazeno do rozsáhlého multiverza, které se skládá z mnoha různých světů. Každý z nich je něčím výjimečný a nějak se liší od ostatních. Tyto světy obývají mimo jiné i naši známí šampioni - ve svých alternativních podobách, které můžeme ve hře vidět jako skiny. Mnoho šampionů tedy současně obývá více než jeden vesmír, v každém z nich jsou však někým úplně jiným. Pojďme se společně na některé paralelní vesmíry podívat. Dnes se zaměříme na Arkádový vesmír.

Arkádový vesmír

V tomto světě byli naši šampioni vtaženi do videoherního světa. Nachází se v retro arkádě, kde musí bojovat s Final Bossem Veigarem, který se s pomocí své armády zlotřilých herních bossů snaží poškodit kód hry a ovládnout tak celý arkádový vesmír. Na Veigarovu stranu se přidal také zkažený Battle Boss Yasuo, který byl původně protagonistou celé hry. Hrdinové tak musí spojit síly s přátelskými arkádovými postavičkami a zachránit svět zvaný Arcadia. 

Paralelní vesmíry #1: Arcade

Které skiny do světa patří?

Do tohoto světa patří především dvě řady skinů : Arcade a Battle Boss. Arcade postavy zastávají roli protagonistů, Battle bossové jsou záporáci.

  • Arcade Ahri - používá osmibitovou magii, dosáhla nejvyššího skóre v nechvalně proslulé, obtížné hře Demacia Vice, vysloužila si přezdívku “Queen of the Arcade.” 
  • Battle Boss Blitzcrank - mocný Veigarův stoupenec, pohrává si s herním kódem a působí tak v Arcadii chaos
  • Battle Boss Brand  - záporná postava
  • Arcade Caitlyn - policistka, ostrostřelkyně, která používá svou přesnou mušku, aby v Arcadii zjednala pořádek
  • Arcade Corki - hlavní hrdina staré střílečky, rychlý a obratný střelec 
  • Arcade Ezreal - zkušený hráč videoher, speedrunner, držitel rekordu ve hře Hyper Crystal Dungeon, kterou se mu podařilo dokončit za pouhých 45 sekund, navíc používal vlastnoručně vytvořený mobilní ovladač
  • Arcade Hecarim - jedna z nejoblíbenějších tváří arkádové éry
  • Arcade Kai´sa - lovkyně odměn, bývalá vojačka, hráčka “PixelVoid II”, byla povolána do Arcadie po vpádu Battle bossů
  • Battle Boss Malzahar - záporná postava
  • Arcade Miss Fortune - vynikající hráčka stříleček
  • Battle Boss Qiyana  - záporná postava
  • Arcade Riven - expertka na taneční hry
  • Arcade Sona - hráčka, které se podařilo ve hře “Keyboard Solo 4” pokořit ultra solo mode na nightmare obtížnost, což podle slov samotných autorů nemělo být ani možné
  • Final Boss Veigar - hlavní záporná postava tohoto vesmíru
  • Battle Boss Yasuo - bývalý protagonista, který podlehl temné straně síly
  • Battle Boss Ziggs - záporná postava

Paralelní vesmíry #1: Arcade

Do arkádového vesmíru, respektive do hry uvnitř tohoto vesmíru dále řadíme Demacia Vice skiny.

  • Demacia Vice Garen
  • Demacia Vice Lucian

Stále bohatší a bohatší historie

Arkádový vesmír byl vytvořen v roce 2015 v průběhu eventu “Arcade 2015: PRESS START”, kdy se do hry dostalo několik skinů a první trailer na skiny z této řady.

Dalšího rozšíření jsme se dočkali v roce 2017, kdy se do hry dostal event “Villains Rule | Arcade 2017”. Přidány byly Battle Boss skiny, a vesmír byl tak rozšířen o další záporné postavy.

Prozatím posledním rozšířením je “ARCADE 2019: ULTRACOMBO” z roku 2019, které nám přineslo další čtyři skiny.

Kromě mnoha nových skinů jsmě měli při Arcade eventech také možnost shlédnout různé trailery, nebo poslouchat arkádovou hudbu.


Zajímavosti

Když Arcade Miss Fortune použije recall, začne střílet po papouškovi na televizní obrazovce, poté se objeví smějící se Gangplank. Jedná se o odkaz na NES hru zvanou Duck hunt. To ale není vše. Na již zmíněné televizi se nachází dvě samolepky, jedna z nich (meč) odkazuje na Arcade Riven, druhá na Arcade Sonu.

Paralelní vesmíry #1: Arcade

Battle Boss Brand odkazuje na klasickou videoherní postavu – Megamana, Ziggs zase připomíná Bombermana.

Paralelní vesmíry #1: Arcade

Garen a Lucian byli vytvořeni podle neo-noirového stylu. Jejich design se dokonale hodí do futuristických filmů z 80. let minulého století, odpovídá tehdejší představě o budoucnosti.

V souvislosti v Arcade eventem v League of Legends vznikla také arkádová minihra – Blitzcrank’s Poro Roundup vyvinutá společností Pure Bang Games. Cílem hry bylo zachránit malé Pory před baronem Nashorem.

Na splash artu Arcade Miss Fortune je v levém dolním rohu zřetelně vidět starý Gangplank (verze před reworkem), který stojí na převrácené tevelizi s nápisem GAME OVER.

Paralelní vesmíry #1: Arcade

Riot Games vytvořili wallpaper, který ukazuje arkádovou verzi Summoner´s riftu. Vše je velmi důkladně zpracováno a nachází se zde mnoho detailů a odkazů.

Paralelní vesmíry #1: Arcade

Vytvoření Arkádového vesmíru lze bezesporu považovat za skvělý nápad, protože si získal mnoho fanoušků po celém světě. Ti kreativnější z nich dokonce začali v duchu Arcade vytvářet úžasná díla. Pojďme se na některá z nich podívat.

Z kategorie cosplayů jsme pro Vás vybrali cosplayerku kitsuneraposa s jejím úžasným Arcade Ahri cosplayem a také luxusní Qiyanu v podání VayNao.

Paralelní vesmíry #1: Arcade
Paralelní vesmíry #1: Arcade

Dále tu máme AnthonyMJohnson, uživatele redditu, který se dle svých slov nechal inspirovat Arcade eventem natolik, že postavil vlastní Arcade League of Legends hernu.

Paralelní vesmíry #1: Arcade
Paralelní vesmíry #1: Arcade

Nakonec se podívejme na několik Arcade skinů, které navrhli fanoušci.

Arcade Orianna

Paralelní vesmíry #1: Arcade

Arcade Bard

Paralelní vesmíry #1: Arcade

Arcade Neeko

Paralelní vesmíry #1: Arcade

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama