Nejlepší postavy, nejčastější pentakilly a další zajímavosti z Nexus Blitz
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejlepší postavy, nejčastější pentakilly a další zajímavosti z Nexus Blitz

Nejlepší postavy, nejčastější pentakilly a další zajímavosti z Nexus Blitz

Reibl

Reibl

8. 8. 2020 12:00

Koho hráči nejčastěji banují a jaké postavy mají nejhorší winrate?

Reklama

Nexus Blitz byl velmi očekávaným a dlouho vyhlíženým herním režimem. Je tomu více než rok od původního vydání, které bylo v rámci experimentálních herních režimů. Podobně, jako třeba v URFu, se v tomto módu daří jiným postavám. Projdeme si proto několik zajímavých statistik.

Nejhranější postavy

Postava Pickrate
Yasuo 33,0%
Lilia 31,1%
Teemo 27,8%
Lux 22,4%
Ahri 20,6%

Mezi nejhranější postavy patří především šampioni svázaní se Spirit Blossom eventem. Za jejich hraní totiž získáváte bonus. S eventem není svázaná pouze Lux na čtvrté pozici.


Nejméně hrané postavy

Postava Pickrate
Rek’Sai 1,0%
Braum 1,1%
Taric 1,2%
Janna 1,5%
Corki 1,5%

Na druhém konci žebříčku hraných postav se nachází šampioni, kteří hráče moc nelákají. Přitom winrate například Janny je slušných 50,4 %. U zbytku už se o moc úspěšné postavy nejedná. Z většiny jde o supporty, kteří nemají příliš zábavný gameplay. Vzhledem k upravené jungli, do které lze vzít velkou většinu postav, se neuchytila ani Rek’Sai.


Nejčastěji banované postavy

Postava Banrate
Yasuo 59,3%
Master Yi 46,4%
Darius 35,6%
Zed 35,3%
Yuumi 33,5%

Nikoho nejspíš nepřekvapí, že na vrcholku banrate žebříčku nalezneme Yasua. Tento šampion patří k nejpopulárnějším, ale zároveň k nejčastěji banovaným šampionům. Dále nalezneme především “otravné” postavy. Například Yuumi, ale i Master Yi, který může svými resety vyhrát týmové souboje a nasbírat snadno mnoho killů.


Nejlepší postavy

Postava winrate
Urgot 55,0%
Jhin 54,5%
Lux 54,4%
Maokai 54,1%
Teemo 54,0%

Dostáváme se k nejzajímavější položce, totiž dle statistik k nejlepším postavám na Nexus Blitz. Samozřejmě jde o procentuální winrate. Nejvyšší číslo naleznete u Urgota. Spolu s Maokaiem mají tito dva šampioni celkem malý pickrate. O dost častěji se hraje zbylá trojice v podání Jhina, Lux a Teemo. Obzvláště Teemo se zdá velice silným. Dosahuje 27,8% pickratu, což je zdaleka nejvíc u nejlepších postav.


Nejhorší postavy

Postava Winrate
LeBlanc 43,0%
Lee Sin 44,0%
Azir 44,2%
Elise 44,8%
Braum 45,1%

Někoho to možná překvapí, ale nejhorší postavou na Nexus Blitz je LeBlanc. Alespoň tak to udávají statistiky. Vaše zkušenost se samozřejmě může lišit. V tabulce vidíme například Brauma. Tento support se objevil i mezi nejméně hranými postavami. Dalo by se tím pádem říct, že právě jemu Nexus Blitz sedl nejméně.


Nejčastější pentakill

Postava Penta / zápas
Master Yi 0,0233
Kassadin 0,0170
Katarina 0,152
Vayne 0,0134
Nasus 0,0131

Dostáváme se tímto k poslední zajímavé statistice, totiž průměrnému počtu pentakillů za zápas. Nejlépe dopadl Master Yi, ovšem celá první trojice má jednu společnou vlastnost. Jsou to resety na schopnostech. Mapa pro Nexus Blitz je velmi malá, a proto se hráči často shlukují. Tyto podmínky jsou pro zmíněné šampiony ideální.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama