Odhalen formát a datum konání největšího TFT turnaje
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Odhalen formát a datum konání největšího TFT turnaje

Odhalen formát a datum konání největšího TFT turnaje

Dominik

Dominik

6. 8. 2020 16:00

Půjde o dosud největší turnaj v TFT.

Reklama

V červnu letošního roku oslavilo TFT již rok od svého spuštění a spousta hráčů netrpělivě čekala, kdy budou mít první příležitost změřit své dovednosti s těmi nejlepšími v oficiálním turnaji. Ačkoliv v současné době je pořádání esporotvých turnajů a ostatních hromadných akcí trochu výstřelem do tmy, Riot našel celkem elegantní řešení a představuje nám oficiální světový šampionát v TFT nazvaný Teamfight Tactics Galaxies Championship.

Hráči se mohou těšit na velice zajímavý prizepool v podobě 200 000 dolarů (téměř 4 400 000 korun) a fanoušci také na představení nového Galaxies setu, kterého se exkluzivně zúčastní osm zajímavých osobností z prostředí League of Legends, které si mezi sebou poprvé nový set zahrají.

Formát

Hráči z celého světa se utkají ve svých regionech v rámci kvalifikačních turnajů, které vyvrcholí regionálním finále. To nám představí 16 finálních účastníků, kteří se mezi sebou utkají ve 2 skupinách po 8 hráčích. Každá skupina odehraje 5 zápasů, ve kterých budou hráči sbírat body. Za první místo bude bodů 8, druhé 7 a tak dále. 

Odhalen formát a datum konání největšího TFT turnaje

Regiony budou vypadat následovně:

  • Čína – 3 hráči
  • Evropa, CIS, Střední východ – 3 hráči
  • Amerika, Oceánie – 2 hráči
  • Korea – 2 hráči
  • Japonsko – 1 hráči
  • Brazílie – 2 hráči
  • Latinská Amerika – 2 hráči
  • Turecko – 1 hráči

Čtyři nejlepší z každé skupiny se následně utkají ve finále. Ve finálové skupině se bude hrát, dokud jeden z hráčů nedosáhne 18 bodů. Bodování bude lehce změněno.

Odhalen formát a datum konání největšího TFT turnaje

Turnaj začíná 3. prosince, a kvůli bezpečnostním opatřením a cestovním problémům hráči turnaj odehrají ze své domovské krajiny. Těšit se také můžeme na produkci výhradně zaměřenou na online přenos, což vývojářům dává možnost vymyslet způsob, jak zažitek fanouškům u obrazovek zpříjemnit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama