Ask Riot: Smazání Yuumi a následující herní mód
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Ask Riot: Smazání Yuumi a následující herní mód

Ask Riot: Smazání Yuumi a následující herní mód

Ajkaaa

Ajkaaa

2. 7. 2020 14:00

Proč tato kočka vůbec existuje?

Reklama

Ať už Yuumi milujete, nebo nenávidíte, stala se šampionem, na kterého nikdo jen tak nezapomene. Někteří z nás by se však nejraději vrátili do doby, kdy ve hře vůbec nebyla. Proč to už bez ní ale nejde?

Proč je Yuumi tak jednoduchý šampion, kterého by uhrála i opravdová kočka?

Myslíme si, že tohle ani není pravda, nejlépe se to dá v porovnání s jinými šampiony ukázat na “mastery curve”, neboli křivce mistrovství se šampiony.

Mastery curve ukazuje, že “čím více hrajete daného šampiona, tím lépe to s ním umíte”. Počet vašich výher se totiž zvyšuje s počtem her. Takto vypadá Yuumi v porovnání s ostatními.

Ask Riot: Smazání Yuumi a následující herní mód

Abyste uspěli s Yuumi, musíte se naučit naprosto odlišné schopnosti, než má jakýkoliv jiný šampion v LoL. Nejde o to, jak dobře se umíte vyhýbat, kde zrovna máte stát v boji a tak dále. Z tohoto důvodu si hráči myslí, že je jednoduchá. U Yuumi jde o umění rozpoznat, kdy je bezpečné vyskočit z jiného šampiona v chaotickém boji. Také musíte vědět, koho kdy léčit, když nemůžete být na více šampionech zároveň. Nejjednodušší není ani udržet vizi na mapě, když jste nejpomalejší a “nejkřehčí” šampion ve hře.

Proto se nedá s jinými šampiony srovnávat, co se náročnosti týče.

Proč by měla Yuumi vůbec existovat?

Věříme, že Yuumi zabírá unikátní místo ve výběru šampionů – herním stylem i tématikou. Statistiky jasně dokazují, že si hodně lidí užívá hraní této postavy.

Popularitu šampionů můžeme označovat podle hloubky a šířky. Hloubka měří průměrný počet her hráče s daným šampionem. Šířka ukazuje kolik různých hráčů šampiona hraje. Tento graf zobrazuje popularitu Yuumi od jejího vydání. Tenká linka je z doby po vydání, širší z patche 10.12.

Ask Riot: Smazání Yuumi a následující herní mód

Myslíte si, že je Yuumi vybalancovaná?

Asi můžeme říct, že ne. Yuumi pravděpodobně ještě ve hře na vyváženém místě nebyla. Největší problém, kterému jsme čelili, je:

  1. frustrace z hraní proti ní
  2. hráči ji vnímají jako jednoduchou, nebo že si nezaslouží výhry

Souhlasíme, že není vždy fér proti Yuumi hrát. To ale neznamená, že Yuumi nemá existovat – my pouze musíme být kreativnější a zajistit její protihru. Třeba aby Yuumi musela častěji vyskakovat z bezpečí jejího spojence a interagovat s protihráči.

Co si myslíte o Yuumi?

Naší odpovědí je, že Yuumi je úspěšným šampionem, jelikož nabízí unikátní herní styl. Musíme však zajistit, aby byla zdravým přídavkem pro League of Legends.

- Tým Summoner’s Rift


Jaký bude další mód ve hře?

Součástí letního eventu bude Nexus Blitz. Momentálně je v testování na PBE a zahrnuje odměny a novou vizáž mapy – Nexus Blitz se nyní odehrává v Ionijském lese.

Po Nexus Blitz následuje mód One-For-All.

- HBBONG

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama