Nejméně úspěšné regiony a šampioni pro patch 1.3
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky Legends of Runeterra Článek Nejméně úspěšné regiony a šampioni pro patch 1.3

Nejméně úspěšné regiony a šampioni pro patch 1.3

Little Panda

Little Panda

10. 6. 2020 16:00

Které regiony a šampiony potkáte v rankedech nejméně často? A které kombinace jsou nejhorší?

Reklama

Patch 1.3 je patch, který obsahuje pouze menší úpravy hry a opravu chyb a nemohl tedy metu nijak ovlivnit. Statistiky nadále vychází z patche 1.2, ve kterém vývájáři došli především k nerfu dominantního Aggro Noxus + Piltover a Zaun balíčku. 

V tomto článku se podíváme na nejméně hrané a nejhorší regiony (a jejich kombinace) a šampiony pro tento patch.

Náš výběr má následující kritéria: 

  • Všechny ranked hry Iron – Diamond
  • Nejnižší playrate (v kolika procentech z celkových her se objevují)
  • Nejnižší winrate (kolik procent z celkových her tvoří výhry)
  • Regiony s alespoň 10 000 hrami
  • Šampioni s alespoň 1000 hrami
  • Zdroj: Mobalytics

Nejméně hraní

Nejprve se podíváme na nejméně hrané regiony a šampiony.

Regiony

Následující regiony a jejich kombinace jsme prozatím v rankedech v patchi 1.3 mohli potkávat nejméně. Je velká šance, že tomu tak bude až do dalšího patche.

Nejméně úspěšné regiony a šampioni pro patch 1.3

Z důvodu velmi nízké popularity jsme do této statistiky nemohli zařadit balíčky, které využívají pouze jednoho regionu. Jejich playrate je až na výjimku Demacie (2,8%) miziví. Na druhou stranu si Demacijský region příliš nerozumí s mnoha ostatními regiony. Demacia a Noxus jsou nejen nepřátelé jen příběhově, ale ani balíčky složené z těchto regionů ve hrách nejsou příliš v oblibě, i přestože jejich winrate není nejhorší. Další velmi málo hrané kombinace s Demacií jsou Shadow Isles, Piltover a Zaun (1,6%), Freljord (1,6%) a Bilgewater (2,6%). Naopak nejvíce se hrajě s Ionií (4,9%). Nejhůže dnes skončila kombinace Bilgewater a Ionia, jejíž playrate je opravdu nízký, což je dáno především mizerným winrate 45,4%.

Šampioni

Následující šampiony a jejich kombinace jsme prozatím v rankedech v patchi 1.2 mohli potkávat nejméně. Je velká šance, že tomu tak bude až do dalšího patche. Šampioni jsou ve statistikách vždy přiřazeni ke konkrétnímu balíčku. Pokud jsou tito šampioni ze stejného regionu, je k nim vždy přiřazen doplňkový region.

Nejméně úspěšné regiony a šampioni pro patch 1.3

Tato statistika je velmi zajímavá. Například Vladimir a Swain ve spojení s Demacií má vyšší playrate než jejich kombinace s Freljordem (0,6%), ale naopak nižší winrate (49,1%). Tento fakt ale může být zavádějící vzledem k mešímu počtu her. Aggro balíček kombinující Elise a Hecarima ve spojení s Bilgewater si hráči příliš neoblíbili, i přestože jeho winrate se zdá být velmi vysoký (52,8%). Ashe a Miss Fortune, které obsadili dnešní třetí místo mají opět velmi slušný winrate. Všechny tyto balíčky by určitě stály za vyzkoušení.


Nejhorší

Nyní je čas si prohlédnout, které regiony a šampioni měli v rankedech nejmenší úspěch.

Regiony

Následující regiony a jejich kombinace měli dosud v rankedech v patchi 1.2 nejnižší winrate. Je velká šance, že tomu tak bude až do dalšího patche.

Nejméně úspěšné regiony a šampioni pro patch 1.3

V této statistice se zcela logicky objevuje Bilgewater a Ionia. Tyto dva regiony jsou svojí strategií natolik odlišné, že se jejich winrate pohybuje na opravdu velmi nízkých číslech. V této kombinaci fungují pouze balíčky, které jsou speciálně vytvořeny jako counter-balíčky v Masteru (využívání techniky Recall). Freljord + Piltover a Zaun kombinace je téměř bezvýhraně zaměřen na využití Teema a Sejuani. Tento balíček je velmi zábavný, ale v rukou špatných hráčů končí katastroficky lízáním vlastních hub z nepřátelského balíčku. Bilgewater + Piltover a Zaun je opět o něco zajímavější. Zde hráči zkoušení různé kombinace šampionů. Nejhorší je především Ezreal + Twisted Fate a Twisted Fate + Fizz. Nad těmito výše zmíněnými kombinacemi regionů dokonce statisticky vítězí i některé balíčky s pouze jedním regionem (Shadow Isles, Noxus, Bilgewater, Demacia). 

Šampioni

Následující šampioni a jejich kombinace měli dosud v rankedech v patchi 1.2 nejnižší winrate. Je velká šance, že tomu tak bude až do dalšího patche. Šampioni jsou ve statistikách vždy přiřazeni ke konkrétnímu balíčku. Pokud jsou tito šampioni ze stejného regionu, je k nim vždy přiřazen doplňkový region.

Nejméně úspěšné regiony a šampioni pro patch 1.3

Fizz je celkově jedním z nejméně propracovaných šampionů od vydání Rising Tides. Jeho winrate je často velmi nízký a jeho využití v balíčku bývá hodně náročné. Právě proto Fizz v kombinaci s Freljordem skončil na první příčce s nejhorším winrate. Stejně je tak tomu i u jeho kombinace s Piltover a Zaun, kdy je do balíčku přidán ještě Twisted Fate. Zed + Hecarim balíček se hráči pokoušeli využít po posílení Hecarima, ale jak je vidět, příliš úspěch neměli.


Zajímavé balíčky

Následující balíčky se v dnešní statistice jeví jako ty nejzajímavější, i přestože se u některých jejich kombinací objevují velmi nízká čísla playrate či winrate. Pokud máte rádi experimentování s balíčky, uvádíme jejich kódy pro zkopírování do vaší kolekce.

  • Kódy na balíčky (s nejvyšším winrate dané kombinace)
    • Sejuani + Teemo
      • CEBQKAIEBAMRWNB2AQAQCBALCYQAGAQBAICQUAQBAECDKAICAEEAA
    • Miss Fortune + Gangplank
      • CEBAQAQGAQFQ6FRAFU5DYBABAQPSONBWAEBAEBQ4EYAA
    • Gangplank + Twisted Fate
      • CEBAUAQGAQEAWGQ4EAQS2MJ2AIAQINBWAIAQEBQSAEAQIHYA

Který region je váš nejoblíbenější? A se kterými šampiony máte v rankedech největší úspěch? Své názory pište do komentářů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama