Buffy pro všechny marksmany?! Rozbor patche 10.11
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Buffy pro všechny marksmany?! Rozbor patche 10.11

Buffy pro všechny marksmany?! Rozbor patche 10.11

Mortsche

Mortsche

30. 5. 2020 14:00

Mortsche a jeho podrobný rozbor patche 10.11.

Reklama

Čau! Já jsem Mortsche, poloprofesionální hráč LoL na cz/sk scéně, streamer a komentátor. Na Tryhardu budu nově psát články, které budou mít především naučné účely. Dnes jsem si připravil rozbor patche, který zde budete pravidelně vídat. Podle mě je dost důležité vždy sledovat změny a vědět, co za novinky a buffy/nerfy patch obsahoval, abyste zůstali v obraze z hlediska aktuální mety. Ke každé změně vám řeknu svůj názor, očekávaný vliv změny a taky kontext k dané změně – proč se vůbec udála. V článku se zaměřím na obsáhlé buffy pro marksmany a v přiloženém videu budou rozebrány další změny. Pokud jste neměli šanci si přečíst patch notes, tak můžete zde.

Velký problém s marksmany

Marksmani jsou momentálně v ne úplně dobrém stavu, zvlášť v soloQ. Většina ADC hráčů je momentálním stavem marksmanů dost frustrována. Proč, ptáte se? První – a asi nejdůležitější důvod – je nedostatečná schopnost ovlivnit brzký průběh hry. Marksmanům chvíli trvá, než naberou svoje itemy a začnou sílit až později v midgame a lategame. Ostatní role mají o dost větší vliv na hru v brzkých fázích. Kolikrát i když dobře zahrajete marksmana na ADC pozici, tak na výsledek hry nebudete mít takový vliv, jako kdybyste zahráli takto dobře na midu nebo v jungli.

Dále se marksmani potýkají s tím, že se přilíš musí spoléhat na svůj tým pro protect (zvlášť na supporta). Marksman zkrátka nemůže nějak outplaynout protivníkova assasina, silného mage nebo i tanka sám, ale potřebuje k tomu pomoc spoluhráčů. V soloQ se vám této pomoci často nedostane a pak na to zůstáváte sami. Váš protivník je dvě úrovně napřed a vy se většinou s jeho sílou na dvou itemech nemůžete rovnat (např. Syndra, Zed, Ornn, Camille).

Riot se proto rozhodl něco s tímto problémem udělat. Každý marksman šampion, který se hraje pouze na botlane dostal +30 základních životů a +2 životy za každou úroveň. Zeal a všechny itemy, které se staví z něj dostaly +2% MS. Někteří marskmani (Vayne, Kalista), kteří se hrají např. i na topu dostali takový set změn, aby byli posíleni na marksman pozici, nikoliv na solo lane. Tyto změny by měly pomoci marksmanům častěji přežívat nepřátelský burst a být o něco víc soběstační.

Buffy pro všechny marksmany?! Rozbor patche 10.11

Podle mě tyto změny nejsou pro marksmany nijak převratné, ale zároveň to není něco, co můžeme jen tak přehlédnout. Riot si při takových rozsáhlých buffech pro jeden typ šampionů musí dávat pozor, aby to nepřehnali. I když se nějaké to procento MS a pár životů může zdát jako málo, tak skrz větší množství her si myslím, že to určitě bude mít slušný vliv a je potřeba sledovat statistiky marksmanů po tomto patchi, protože takové změny půjdou nejlíp vyčíst z nich. Myslím si, že marksmani budou ještě určitě pár změn potřebovat, aby nepokulhávali za ostatními rolemi, ale určitě to jsou změny, které jdou správným směrem.

Pro ostatní změny se můžete kouknout na video na mém YT kanálu. Pokud vás zajímá jen něco konkrétního, tak v popisku jsou časové odkazy na jednotlivé změny a taky na rychlý průlet patchem. Jakékoliv připomínky mi můžete napsat sem do komentářů, pod video, na můj instagram nebo fanpage.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama