Yellowstar slaví s týmem titul v EU Masters
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Yellowstar slaví s týmem titul v EU Masters

Yellowstar slaví s týmem titul v EU Masters

Filip Vít

Filip Vít

11. 5. 2020 14:00 1

EU Masters je u konce. Kdo zvítězil a jak se dařilo českému zástupci?

Reklama

Evropský turnaj, v němž reprezentují nejlepší celky svůj region, je u konce. Po více než měsíci známe jméno šampiona EU Masters. 

LDLC OL slaví titul

LDLC OL sice na jaře prohráli ve finále francouzské ligy proti Gamers Origin, nicméně na EU Masters je už zastavit nikdo nedokázal.

Ve skupině B obsadili sdílené první místo. Do vyřazovací části nakonec postoupili spolu s AGO Rogue. Ve čtrvrtfinále narazila Yellowstarova parta na BT Excel, kterým nedarovala ani hru. Před branami finále čelil francouzský celek právě AGO Rogue, se kterými měli už tu čest ve skupině. Po výhře 2:1 je ve finále čekal další polský soupeř – K1CK Neosurf. Finálový duel neměl dlouhého trvání, když už po třetí hře mohli LDLC OL slavit titul v EU Masters.

Klíčovým hráčem šampionů v evropské soutěži byl bezpochybně zkušený veterán Yellowstar. Francouzský support, jenž zažil největší slávu v dresu Fnatic a vyzkoušel si i působení v Americe, kde kryl v TSM záda Doubleliftovi, se na začátku roku vrátil ke kompetitivnímu hraní. V předchozích letech působil jako manažer v Paris Saint-German a jako trenér právě v týmu LDLC.

Návrat novopečeného tatínka na scénu se vydařil na výbornou, co myslíte?

Yellowstar slaví s týmem titul v EU Masters

Základní skupiny a tažení českých týmů

Letos jsme mohli hnát vpřed dva české celky. Zatímco eSuba postoupila do základních skupin, cesta Cyber Gaming skončila už v play-in skupině.

Český šampion se bohužel ve velmi těžké skupině příliš nepředvedl. Na své konto si nepřipsal ani jednu výhru, tudíž s bilancí 0-6 nemohl na postup do vyřazovací části ani pomýšlet. Do playoff ze skupiny D nakonec postoupili MouseSports a Fnatic Rising.

Yellowstar slaví s týmem titul v EU Masters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama