[LoR] Tip na balíček: Vylepšené starší balíčky
i Zdroj: Tryhard.cz
LoR novinky Legends of Runeterra Článek [LoR] Tip na balíček: Vylepšené starší balíčky

[LoR] Tip na balíček: Vylepšené starší balíčky

Little Panda

Little Panda

8. 5. 2020 18:00

Patch 1.0 přišel jako tsunami a úplně zamíchal s metou. Které balíčky si polepšily?

Reklama

Ačkoliv se Legends of Runeterra testovala několik měsíců a Riot se snažil o opravu většiny silných karet a naopak vylepšení těch slabých, patch 1.0 přinesl do hry obrovské množství změn, které hrou hodně zamávaly. Skoro jakoby si vývojáři řekli, že beta vlastně nikdy nebyla určena k testování. Proto se teď ve hře objevilo hodně šílených a silných strategií a začala se znovu tvořit meta. Uvidíme, jak se k této situaci Riot postaví, a co vše se objeví v příštím patchi. Dnes se podíváme na dva balíčky, které se s drobnými úpravami stále drží na vrcholu prozatimní mety.

Balíčky pochází od jednoho z nejznámějších streamerů a hráčů karetních her Swim, který spolupracuje s dalším hráčem a stremerem Alanzq na vytváření meta balíčků pro internetový portál Mobalytics.

Corina Control #2

O tomto balíčku jsme na Tryhardu již jednou psali. Od vydání patche ho jeho autoři vylepšili.

  • Kód balíčku: CEBQEAQEAYEAGAIEDMPTIBQBAUOSCKBSGU3AEAIBAQYAEAIFAE4ACAIBAUHQ
  • Cena: 30 200 úlomků
  • Regiony: Shadow Isles, Piltover & Zaun
  • Šampioni: 3x Elise; 3x Vi
  • Typ karet: 7 následovníků, 27 kouzel

[LoR] Tip na balíček: Vylepšené starší balíčky

Balíček stále spadá do “Control” typu, tedy slabý začátek hry, kdy se snažíte přežít a pomalu přejít do fáze, kdy máte dostatek many na zahrání vlastní strategie. A proč je tento balíček oproti jiným controlům tak dobrý? Právě z toho důvodu, že jeho začátek hry není zase tak slabý. Pavouci společně s velkým množstvím ničících kouzel zajistí poměrně snadný přechod k pozdější fázi hry a zároveň vám na ruce vylepšují Vi. Pokud se něco pokazí stále máte v balíčku jedno Ruination a dvě karty Vengeance. Při hraní tohoto balíčku nikdy nezapomínejte na své počáteční ruce nenechávat jednotky s velkými nároky na manu, k těm se během hry prolížete.

Velkou změnou je pro tento balíček menší možnost lízání karet, kdy autoři odstranili obě karty Progress Day, aby mohli dát prostor více levným kartám na ničení nepřátelských karet a vylepšování Vi. Bohužel pro začínající hráče, je tento balíček navíc oproti starému dražší, to ale neznamená, že by starý balíček neměl v aktuální metě šanci (je stále silný).


Burn Aggro

Tento balíček je prozatím králem mety, a to stačilo přidat pouze dvě karty z nového rozšíření – Noxian Fervor a Imperial Demolitionist.

  • Kód balíčku: CEBQEAQDAMCAIAIECETTINQGAEBQEDAUDYSSQAIBAEBQ6AQBAECACAIBAMXQ
  • Cena: 14 500 úlomků
  • Regiony: Noxus, Piltover & Zaun
  • Šampioni: 3x Draven
  • Typ karet: 23 následovníků, 14 kouzel

[LoR] Tip na balíček: Vylepšené starší balíčky

Obrovskou výhodou tohoto balíčku je jeho nízká cena, na kterou dosáhnou i začínající hráči, jeho rychlé hry pro snadný průchod divizemi a jeho vysoká účinnost proti ostatním balíčkům. Tento balíček sází jako každý aggro typ na silný začátek hry. Proto se na počáteční ruku snažte dostat co nejvíce jednotek za jednu manu. Kartu Boomcrew Rookie si na začátek nechat rozhodně můžete. Co se hraní Dravena týče, jeho sekery si nechávejte spíše na karty jako Get Excited nebo Rummage, jelikož to na protihráče tvoří mnohem vyšší nátlak, než samotné +1/+0, která tato karta dodává. Used Cask Salesman se téměř vždy hodí hrát spíše na obranu. Také pozor na kartu Noxian Fervor, kterou je lepší hrát až poté, kdy víte, že protihráč nedokáže reagovat a vaši jednotku zničit ještě před využitím efektu této karty.


Midrange Bannerman

Tento balíček vévodil předchozí metě několik měsíců a stejně jako oba předchozí balíčky prošel menší změnou.

  • Kód balíčku: CEBAEAQAAMEQUAIAAEEQUDA2DUSSWLJTAEAQEAAHAIAQCABSAEBAABI
  • Cena: 28 600 úlomků
  • Regiony: Demacia
  • Šampioni: 3x Garen; 3x Fiora
  • Typ karet: 24 následovníků, 10 kouzel

[LoR] Tip na balíček: Vylepšené starší balíčky

Midrange Bannerman představuje další typ balíčků – midrange, tedy balíček, který se soustředí na výhru během prostřední části hry. Jeho velkou výhodou je jeho jednoduchost, závislost pouze na jednom regionu (lze si na něj rychle nasbírat karty) a síla. Balíček má několik jednoduchých kombinací jako spojení Fleetfeather Tracker a Brightsteel Protector nebo spojení Single combat a jednotky s bariérou. V balíčku se objevilo hned několik nových karet, které jsou v základu silnější, a které nahradily ty, které se neopírali o základní principy balíčku – Loyal Badgebear, Grizzled ranger, Unyielding Spirit a Ranger’s Resolve.


Jak jste zatím spokojeni s vývojem mety? A co říkáte na nové rozšíření Rising Tides? Hrajete některý z těchto balíčků? Nebo ho snad používáte trochu jinak? Své názory a zkušenosti nám napište do komentářů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama