Léta čekání jsou u konce! C9 se po šesti letech vrací na trůn LCS
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Léta čekání jsou u konce! C9 se po šesti letech vrací na trůn LCS

Léta čekání jsou u konce! C9 se po šesti letech vrací na trůn LCS

Filip Vít

Filip Vít

20. 4. 2020 07:00 3

Obláčkový tým dovršil svoji fenomenální sezónu vítězstvím jarní části.

Reklama

Včera v noci jsme se dozvěděli jméno vítěze americké soutěže. Po šesti letech vybojovali titul hráči Cloud9. Pojďme se podívat, co se o finálovém víkendu stalo.

Kompletní přehled výsledků jarní části naleznete v eSportovém přehledu.


Prokletí prolomeno! C9 slaví titul

Nadvláda týmu Liquid je u konce. Už před začátkem playoff jsme věděli, že Doubleliftova parta titul neobhájí, neboť se do vyřazovací části neprobojovala. Kdo ale vyhraje titul amerického šampiona? Na tuto otázku jsme si mohli odpovědět během včerejši noci.

Obláčkový tým je celé jaro ve famózní formě. Základní část ukončil pouze s jedinou porážkou na svém kontě. V playoff ztratili C9 taktéž jednu hru a letošní jarní split zakončili s bilancí 26:2. Zbořit základnu staronovým šampionům se povedlo pouze hráčům TSM a Evil Geniuses.

Ve finále narazili Cloud9 na FlyQuest. Pro organizaci s devítkou jde o srdeční záležitost, protože celek FlyQuest byl založen v roce 2017 jako tým vystupujícící v Challenger Series pod hlavičkou Cloud9. Poslední série jarního splitu neměla dlouhého trvání, protože obláčkový tým porazil PowerOfEvila a jeho spoluhráče nejkratším možným způsobem. C9 se tak dlouhých šesti letech vrací na trůn americké soutěže. 

Ocenění MVP získal jungler Blaber. Posledním nejužitečnějším hráčem byl Svenskeren, jenž před půl rokem taktéž oblékal modrý dres.

Vyzdvihnout bychom měli také Zvena, a to nejen kvůli jeho výkonům, nýbrž kvůli tomu, že se stal prvním hráčem v historii, kterému se podařilo vyhrát LEC a LCS. 

Léta čekání jsou u konce! C9 se po šesti letech vrací na trůn LCS

Cloud9 slavili v takovém zápalu, že se jim dokonce povedlo znatelně poškodit trovej jen chvíli poté, co ji obdrželi. 

Sladká odveta pro FlyQuest

V sobotním semifinále na sebe narazili FlyQuest a Evil Geniuses. Oba celky se v playoff již potkaly, když EG slavili poměrně “hladký” postup do dalšího kola. Tentokrát však stejným poměrěm zvítězil kytičkový tým. K vítězství v sérii opět značně přispěl PowerOfEvil a Ignar. 

Pro tým podporující životní prostředí to byla historicky první účast ve finále LCS. V průběhu playoff jsme mohli vidět, jak tým rostl. Kdo ví, třeba to v létě dotáhnou spoluhráči Santorina dále. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama