[LoR] Tip na balíček: Corina control
i Zdroj: Tryhard.cz
LoR novinky Legends of Runeterra Článek [LoR] Tip na balíček: Corina control

[LoR] Tip na balíček: Corina control

Little Panda

Little Panda

3. 4. 2020 06:00

Nedaří se vám v rankedech? Proč nezkusit tento meta balíček?

Reklama

Jeden z nejznámějších stremerů a hráčů karetních her Swim spolupracuje na vytváření meta balíčků pro internetový portál Mobalytics. Jedním z jeho nových S-tier (nejvyšší hodnocení) balíčků se jmenuje Corina control. Osobně jsem si ho sám vyzkoušel a pokud se vám poslední dobou nedaří v rankedech tak jako mě, určitě ho neváhejte vyzkoušet (kód pod obrázkem). Pojďme si balíček nyní společně rozebrat.

Upozorňuji, že následující postřehy jsou zčásti převzaté přímo od Swima a částečně jsou moje. Všechny informace nemusí odpovídat situaci napříč divizemi. I přestože jsem zkušenný hráč karetních her, moje divize je vyšší gold, a proto záleží na vašem uvážení, zda se vám rozbor líbí či ne, ale vždy se můžete odvolat na rozbor přímo od Swima.

[LoR] Tip na balíček: Corina control

  • Kód balíčku: CEBAGAIED4TTIBYBAUOSCKBLGI2TQAQCAECDAMIDAECQCDZWAA
  • Cena: 25 000 úlomků
  • Regiony: Shadow Isles, Piltover & Zaun
  • Šampioni: 3x Elise
  • Typ karet: 11 následovníků, 26 kouzel

Tento typ balíčků řadíme mezi tzv. “Control”. Tento herní styl se zaměřuje na kontrolu dění ve hře, především nad nepřátelskými jednotkami. V první řadě je potřeba si uvědomit, že nejdůležitější jednotkou v balíčku není Elise, ale právě Ledros a Corina. Elise je velmi důležitá na začátku hry (pokud se vám jí podaří dostat na ruku) nebo jako záložní plán. Ledros a Corina společně s kouzlem Mystic Shot, Get Excited a Statikk Shot se používají na zničení nepřátelského Nexusu.

Nejprve se ale zaměříme na počáteční ruku. Je velmi důležité si nenechávat na ruce Ledrose či Corinu pro vyšší efektivitu na začátku hry. Díky mnoha kartám, které dokáží lízat z balíčku se Ledros a Corina objeví dříve nebo později. Kouzla jako Vengeance či Ruination si na ruce nechat můžete (díky vysokému využití kouzelné many pro tento balíček).

[LoR] Tip na balíček: Corina control

Na začátku hry jsou dvě možné strategie podle toho, jaké karty se vám na ruku dostanou. Buď můžete hrát na pavouky nebo na extrémní ničení nepřátelských jednotek. V obou případech se ale zaměřte hlavně na maximální kontrolu nad hrou a nedávejte nepříteli prostor si vybudovat náskok v jednotkách. Všechny důležité levné jednotky ničte (Zed, Greenglade Duo, Planthom Pranster, Soul Shephard, atd...). Pokud ztratíte kontrolu nad hrou, vždy je důležité šetřit kouzelnou manu na Ruination. Většinou budete mít méně jednotek než nepřítel (často jednu nebo žádné). Na velké jednotky je vždy dobré šetřit Vengeance. Ani menšího poškození vlastního Nexusu se nemusíte příliš bát, vždy jsou v záloze Grasp of Undying a Withering Wail.

[LoR] Tip na balíček: Corina control

Ve většině případů by se vám mělo povést dostat do “late game”, kdy již máte dostatek many na Ledrose a Corinu. Opakované použítí Ledrose by mělo nepřítele dostat na tolik životů, aby ho bylo možné dorazit pomocí Get Excited nebo Mystic Shot nebo Corinou. Právě Corinu se snažte používat jen v případech, kdy tušíte, že jste vylovily z balíčku větší část jednotek.

Vyzkoušeli jste balíček? Podělte se o své zkušenosti v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama