LPL hráč měl úmyslně prohrát zápas, dostal 2 roky ban a tým pokutu 10 milionů
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek LPL hráč měl úmyslně prohrát zápas, dostal 2 roky ban a tým pokutu 10 milionů

LPL hráč měl úmyslně prohrát zápas, dostal 2 roky ban a tým pokutu 10 milionů

Reibl

Reibl

28. 3. 2020 15:00

Za chyby se platí. V tomto případě v milionech.

Reklama

V čínské LPL došlo k odhalení možného podvodu. Tým Rogue Warriors se aktuálně nachází na 12. místě ze 17 celků LPL. V minulost v organizaci působil například Doinb a teď se jedná spíše o horší kádr čínské ligy. V době pauzy kvůli koronaviru a přechodu na online formát se však okolo týmu událo více, než se původně zdálo. Jungler WeiYan měl totiž schválně prohrát určité zápasy.

Co se stalo

Vše začalo při pauze LPL. WeiYan neměl co na práci a tak hrál poker s kamarády. Přitom přišel o dost peněz a musel si půjčit od jednoho člověka. Tato osoba ho později znovu kontaktovala, aby WeiYan cíleně ovlivnil zápas v LPL. Liga v tu dobu opět startovala v online formátu. Hráč nejprve souhlasil, ale nakonec peníze o pár dní později odmítl. Osoba ho kontaktovala několikrát před hrami proti OMG a IG (obě tým prohrál). Jungler týmu Rogue Warriors vždy odmítl a osobu nakonec zablokoval.

To se samozřejmě druhé straně nelíbilo a přišly výhružky. Daná osoba chtěla WeiYana nahlásit a přimět ostatní si myslet, že hráč celou dobu spolupracoval a chtěl se podílet na celé situaci.

Zásah Riotu

O půlnoci 21. března se rada rozhodčích LPL dozvěděla od týmu Rogue Wariors, že jejich hráč byl nahlášen. Problém spočívá v tom, že samotný tým hráče nenahlásil. Byla to třetí strana. Až tohoto nahlášení si tým všiml a předal zprávu vedení ligy.

WeiYan se dle vyšetřování nelegálně podílel na aktivitě, která měla ovlivnit férovost ligy a výsledky zápasů. Jungler týmu Rogue Warriors si jako trest odnáší 2 roky zákazu účasti v profesionálních ligách. Dále nesmí streamovat lolko po stejnou dobu na žádné streamovací platformě.

Tým Rogue Warriors se též provinil, jelikož celou situaci nenahlásil. Povinností každého celku je zajistit, že hráči dodržují pravidla. Z tohoto důvodu celek musí zaplatit přes 420 000 dolarů (přes 10 milionů Kč) jako pokutu.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama